MA, KAKAV SUD Grad Dubrovnik opet ne poštuje sud

Naplata parkiranja na privatnom zemljištu

05.05.2009.
u 16:01

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik još jednom ne poštuje sudske odluke baš kao što je to bio slučaj s Veterinarskom stanicom Dubrovnik. Gradska je uprava, naime, prije 20-ak dana počela naplaćivati parkiranje u Ulici Iva Matijaševića bez obzira na to što ta ulica nije u njezinu vlasništvu.

Nikad nije oduzeta
– Ova ulica dio je posjeda obitelji Miović, koji je naš djed Ivo Miović kupio nakon povratka iz SAD-a gdje je zaradio velik novac prodajući voća. Tijekom komunizma dio zemljišta nam je oduzet te na njemu sagrađeno naselje Sedam smrtnih grijeha, zgrada Vodovoda i drugi objekti. Za to zemljište vodimo sudski spor kako bismo dobili naknadu, ali ova ulica nikada nije bila oduzeta – objašnjava Darko Miović, jedan od vlasnika ovoga zemljišta. Kako je za bivše Jugoslavije ova ulica asfaltirana, a njezin status bio je da su Miovići bili korisnici, nakon osamostaljenja Hrvatske pokrenut je postupak kako bi se ulica posve vratila svojim prvotnim vlasnicima.

– Za prvog mandata gradonačelnice Šuice Grad je platio ovlaštenoga sudskog vještaka koji je procijenio tržišnu vrijednost ove ulice, a mi smo pristali na taj iznos. Tadašnji pročelnik Stijepo Begić čak nam je uzeo i brojeve računa za isplatu, ali je ona stopirana na Gradskom poglavarstvu i od tada se o tome više nije pričalo – ističe Vesna Miović, još jedna od nasljednica.

Obitelj Miović podignula je tužbu protiv Grada Dubrovnika, a sudski postupak još je u tijeku. To, međutim, nije spriječilo Grad Dubrovnik da povezano uz novi režim parkiranja počne naplaćivati parkiranje i u Ulici Iva Matijaševića.

Sudski vještak
– Obratili smo se mjerodavnom tijelu Grada Dubrovnika zahtijevajući obustavu naplate do rješavanja sudskog spora, no nikakav odgovor nismo dobili. Sada ispada da bih ja ispred svoje kuće na svojem zemljištu Gradu Dubrovniku trebao plaćati mjesečnu kartu za parkiranje – kaže Darko Miović, a njegova rođakinja Vesna dodaje da je Grad, kada su već svojedobno unajmili sudskog vještaka, svjestan da ulica nije pod gradskim vlasništvom, no ipak su odlučili naplaćivati parkiranje.

Što se tiče mišljenja druge strane, do zaključenja ovog izdanja Večernjeg lista nismo dobili odgovor na naš upit gradskoj upravi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije