sabor mladeži hdz-a

Naputak za mladež HDZ-a: Ne skandirajte “Jadranka, Jadranka"

jadranka kosor (1)
Željko Hladika/PIXSELL
10.09.2010.
u 19:40

Tako bi se izbjegle asocijacije na vrijeme Sanadera kad se skandiralo Ivo, Ivo.

Sutrašnji sabor obilježavanja 20. obljetnice Mladeži HDZ-a neće proći u uobičajenom ozračju. Kako doznajemo, izostat će uobičajena skandiranja jer su sudionici sabora, njih pet tisuća, dobili naputak da u KD-u "Dražen Petrović", popularnoj Ciboni, gdje HDZ održava uglavnom svoje skupove, predsjednici HDZ-a i Vlade Jadranki Kosor ne skandiraju "Jadranka, Jadranka".

Cilj je izbjeći asocijacije na prijašnje skupove kada se dvoranom prolamalo uz burni pljesak i ovacije "Ivo, Ivo". Navodno, predsjednica HDZ-a želi to izbjeći i pokazati da su kao stranka, i kad je o tome riječ, ušli u 21. stoljeće. Bit će to najveće okupljanje mladeži te stranke i trebalo je, po prvotnoj zamisli, poslužiti za učvršćivanje pozicije Jadranke Kosor u stranci koja bi, po uzoru na Zorana Milanovića, na idućem redovitom ili izvanrednom saboru stranke, s tim mladim i svježim te nekompromitiranim ljudima u većem broju pokušala ponuditi novo lice stranke i staviti ih na izborne liste. Naime, HDZ već sada u svojim redovima ima istaknute mlade gospodarstvenike, načelnike, gradonačelnike i župane.

 Kako je predviđeno protokolom, stranačkoj mladeži obratit će se jedino predsjednica Kosor iako je predviđen dolazak i drugih stranačkih dužnosnika. Doznajemo tako da će premijerka Kosor u svom govoru dati potporu mladima, njihovu obrazovanju te njihovu zapošljavanju. Ponovit će napore i ciljeve Vlade vezane uz ulazak u EU, provedbu gospodarskog programa, ali i u borbi protiv korupcije. Skupu će se obratiti i predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić, inače desna ruka Jadranke Kosor u Vladi i osoba od njezina izrazitog povjerenja, koja je uz nju iz vremena dok je premijerka bila na čelu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Kako je potvrdio glavni tajnik HDZ-a za naš list Branko Bačić, gospodarske teme i aktualna politička situacija teme su kojima će se najvećem skupu Mladeži HDZ-a u posljednjih 20 godina obratiti predsjednica stranke. Odluka o održavanju sabora Mladeži HDZ-a donesena je još u travnju, objašnjava Bačić i ponavlja kako nema ni govora o tome da bi HDZ mogao organizirati izvanredni sabor stranke prije parlamentarnih izbora iako je o tome bilo nagađanja u javnosti.

Ključne riječi

Komentara 296

DA
darko9
09:45 11.09.2010.

košuljacrna opet ti prodaješ svoje frustracije na komentarima a ni neznaš tko je hsp. (stranka luzera)

OB
-obrisani-
10:29 11.09.2010.

kakva je to vojska jna bila prava č etnička

MI
Miro
01:02 11.09.2010.

komunizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije