PJEVANJE USTAŠKIH PJESAMA

Nastavljaju se privođenja navijača sucu za prekršaje, najmanje petorica idu u zatvor

Osijek: Nastavljeno privođenje navijača koji su pjevali ustaške pjesme
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
16.10.2023.
u 14:41

Podsjetimo, ukupno 12 navijača uhićeno je u nedjelju ujutro na području Osijeka i Vinkovaca, a nekolicina je svoje kazne doznala već istoga dana.

Nastavljena su u ponedjeljak privođenja prekršajnom sucu navijača osumnjičenih za pjevanje ustaške pjesme i izgrede na Opus Areni na nogometnoj utakmici Hrvatske i Turske proteklog četvrtka. Podsjetimo, ukupno 12 navijača uhićeno je u nedjelju ujutro na području Osijeka i Vinkovaca, a nekolicina je svoje kazne doznala već istoga dana.

– U nedjelju su, prema mojim informacijama, ispitane četiri osobe te su u odnosu na sve četiri donesene nepravomoćne presude. Svakom od okrivljenih izrečena je kazna zatvora od trideset dana te zaštitna mjera u trajanju od godinu dana zabrane dolaska na utakmice reprezentacije u zemlji i inozemstvu. Pored navedenog, svakom od njih izrečene su i mjere opreza zabrane dolaska na utakmice reprezentacije u zemlji i inozemstvu i ove mjere opreza traju do pravomoćnosti presude, odnosno primjenjuju se odmah.

Prema zadnjim informacijama koje imam, u ponedjeljak je dovedeno još sedam osoba te je u odnosu na još jednu osobu donesena osuđujuća presuda, no detalje ne znam jer su ispitivanja još uvijek  u tijeku – kazala nam je u ponedjeljak oko 14 sati Vanda Horvat, glasnogovornica Prekršajnog suda u Osijeku.

Pokrenut postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije

Europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon kvalifikacijske utakmice za EURO između Hrvatske i Turske, koja je odigrana na osječkoj Opus Areni.

„Nakon izvještaja delegata utakmice UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice“, službeno navodi Hrvatski nogometni savez uz dodatak.

„Naknadno je, nakon izvještaja FARE-a, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izvještaj o incidentima koji je potkrijepljen izvještajima iz hrvatskih medija o pjevanju ustaške pjesme te rasističkim povicima od strane dijela hrvatskih navijača“, stoji na službenim internetskim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

VIDEO Dalić o ustaškim pjesmama

Ključne riječi

Komentara 2

AN
angelstorm21
15:44 16.10.2023.

Ovo je zločin i diskriminacija dok se ne počnu privoditi svi simpatizeri i ostaci zločinačkog komunističkog terora koji je nakon rata pobio milijun Hrvata, posebice oni i Kumrovcu ili muzgavci u Zagrebu.

DU
Deleted user
15:02 16.10.2023.

zasto dvostruki kriteriji..pa i pjevacica je pred nastup pjevala himnu koju su pjevali u svecanim u prigodama i ustase pripadnici hrvatske vojnice kao i sluzbenici pripadnici tog oslobidilackog pokreta koji kapitulirao 1945.godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije