zašto nije imenovan

Neće ga za šefa jer će dobiti otpremninu iz državne tvrtke

denis kulišić
Žarko Bašić/PIXSELL
27.09.2012.
u 17:52

Po nekim napisima u medijima može se zaključiti da je imenovanje Kulišića spriječio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić i to zbog toga što je Kulišić donedavno vodio državnu tvrtku OiV

Vijeće Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije na sjednici koja je održana u petak, prema informacijama Večernjeg lista, odlučilo je da novi ravnatelj tog neovisnog regulatornog tijela postane Denis Kulišić, bivši direktor Odašiljača i veza (OiV). Od sedam članova Vijeća na glasanju o novom ravnatelju, prema našim izvorima, četiri su bila za Kulišića, a tri protiv. No, Vijeće je ipak u petak odustalo od donošenja konačne i službene odluke o imenovanju novog ravnatelja.

Dobiva 200.000 kuna

A koji su razlozi zašto Kulišić na kraju nije službeno imenovan novim ravnateljem HAKOM-a i to nakon provedenog javnog natječaja za to radno mjesto, na koji se ukupno javilo sedam kandidata, stižu proturječne informacije. Po nekim napisima u medijima može se zaključiti da je imenovanje Kulišića spriječio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić i to zbog toga jer je Kulišić donedavno vodio državnu tvrtku OiV, iz koje je otišao s otpremninom od 200.000 kuna. A to bi bio veliki skandal jer je HAKOM neovisna institucija u čije se poslovanje ne smije miješati nitko pa ni ministar. Hajdaš Dončić kaže da su ga krivo interpretirali u medijima i da nije i da ne može utjecati na HAKOM-a jer je to neovisna agencija.

Kaže da je čuo da bi Vijeće moglo izabrati Kulišića, ali da su i u Vijeću postali svjesni da bi njegov izbor za ravnatelja Agencije bio problematičan, jer je nedavno otišao iz državne tvrtke s otpremninom. Predsjednik Vijeća HAKOM-a Miljenko Krvišek pak tvrdi da su na Vijeću raspravljali o kandidatima za ravnatelja, a da odluku nisu donijeli.

– U dobrim smo odnosima s ministarstvom, a ministrova izjava u medijima ne govori o tome da je on vršio ikakav pritisak na izbor kandidata. Istina, kandidata Kulišića pitao sam na intervjuu kako će raditi posao ravnatelja s obzirom na to da je smijenjen s funkcije predsjednika uprave Odašiljača i veza – kazao nam je Krvišek.

Razlog da ga ne prime

Od dobro upućenih može se pak čuti da se od Kulišića odustalo u zadnji tren jer njemu nije sklon upravo Krvišek, koji je za ostanak sadašnjeg ravnatelja Dražena Lučića. Tako je Krvišek navodno tražio od sadašnjeg direktora Odašiljača i veza Mladena Malića da za Kulišića iskopa neki kompromitirajući materijal.

– Nisam tražio od Malića da Kulišiću pronađe razlog za podnošenje kaznene prijave. Čuo sam i ja da se o tome govori – rekao nam je Krvišek. Kulušić nam je rekao da mu još nije isplaćena nikakva otpremnina.

>>Šef Odašiljača i veza Malić želi HRT-u oprostiti 25 mil. kn duga?

Komentara 5

MC
mcmarko
17:56 27.09.2012.

dobio si otpremninu u državnoj firmi i opet bi u neku agenciju. idi u privatnike.

ŽJ
Željezni Jo
18:27 27.09.2012.

A di sam ja tu!

Avatar žič
žič
19:10 27.09.2012.

mislim da je ovo samo privremeno,nek se malo situacija smiri i evo ti njega u hakom-u....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije