O 11. I 12. ĆE JOŠ ODLUČITI

'Nećemo se služiti populističkim obećanjima': Stranka Pametno na izbore izlazi u svih 10 izbornih jedinica

marijana puljak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
02.08.2016.
u 23:42

Stranka pametno utemeljena je prije godinu dana i na prošlogodišnjim redovitim parlamentarnim izborima sudjelovala je u tri izborne jedinice.

Stranka Pametno sudjelovat će na prijevremenim parlamentarnim izborima u svih deset izbornih jedinica, a u izbornoj promidžbi neće se služiti populističkim obećanjima nego će zagovarati potrebu obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja i zauzimati se za reformu lokalne samouprave, najavila je Marijana Puljak, predsjednica te političke stranke u utorak u Solinu.

"Osnovali smo ogranke diljem Hrvatske i odlučili sudjelovati na izborima u svih deset izbornih jedinica tako što smo potpisali sporazum sa strankom "Za grad" u Zagrebu o zajedničkim kandidacijskim listama u prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj izbornoj jedinici, dok ćemo u preostalih šest izbornih jedinica izaći samostalno na izbore," rekla je Puljak.

Po njenim riječima, stranka Pametno će naknadno odlučiti hoće li sudjelovati na izborima u 11. izbornoj jedinici koja obuhvaća hrvatske državljane izvan Hrvatske te u 12. izbornoj jedinici koja regulira izbor predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatski sabor.

Stranka pametno utemeljena je prije godinu dana i na prošlogodišnjim redovitim parlamentarnim izborima sudjelovala je u tri izborne jedinice - prvoj, sedmoj i desetoj, no nije uspjela osvojiti zastupnički mandat. Puljak, međutim, na ovim izborima očekuje osvajanje najmanje jednog zastupničkog mandata svoje stranke u Saboru.

"Proteklih nekoliko mjeseci mnogo ljudi diljem Hrvatske tražilo je od nas da se na sljedećim izborima prijavimo u svim izbornim jedinicama, a to znači kako postoji zanimanje glasača za našu stranku što nam i daje optimizam da ćemo uspjeti ući u sljedeći saziv Hrvatskog sabora", rekla je Puljak.

Puljak: Manje jedinica lokalne samouprave znači i manje korupcije

Odgovarajući na pitanja nazočnih koja su se odnosila na potrebu smanjenja korupcije, Puljak je rekla kako bi se smanjenjem jedinica lokalne samouprave doprinijelo eliminiranju korupcije.

"Trenutačno u Hrvatskoj ima 556 gradova i općina u kojima je angažirano četiri do pet tisuća karijernih političara i to je jedan od uzroka korupcije te bi se smanjenjem tog broja jedinica lokalne samouprave smanjila i korupcija u Hrvatskoj," smatra predsjednica stranke Pametno.

Tajnik stranke i poznati hrvatski fizičar Ivica Puljak dometnuo kako bi Hrvatsku bilo najprikladnije ustrojiti u pet regija i 123 urbana centra.

"U svim segmentima hrvatskog društva međusobno se paušalno napadamo i svađamo te je stoga nužno obnavljati dijalog u prevladavanju nesuglasja," istaknuo je Puljak.

Po njegovim riječima, stranka Pametno se zauzima za sekularno društvo te dodao kako je Crkva dio društva koji je potreban Hrvatskoj.

"Mi nismo ni anticrkvena, ni antivjerska ni antireligiozna stranka, ali kad se Crkva odmakne od politike onda se ni politika ne bi trebala miješati u Crkvu," kazao je Puljak.

>> Pametno: Ustavni sud trebao bi preispitati odluke tehničke Vlade

Komentara 17

BK
branko-kockica
00:52 03.08.2016.

Pitanje za ne pretjerano pametne iz stranke Pametno: gdje u Hrvatskoj ima više korupcije, u malim ili velikim jedinicama lokalne samouprave...Donjim Šandrovcima koji godišnje na raspolaganju imaju 50 kuna za investicije, ili Zagrebu? Ima li više korupcije u malim ili velikim sustavima, u općini Pizdekovec, ili u MORH-u?

BO
Bogodol
07:17 03.08.2016.

Pitam se dokle će Udba ubacivati neke trojanske konje, tko je ova Marijana i tko joj daje novac, žalosno je što VL pao na nivo da stalno forsira neke "mućke" i unosi pomutnju u glasačko tijelo desnice, dosta je bilo Mosta, muči mi se čitati članke o "doktoru živčanih bolesti" kojeg se ne kritički forsira, ali ova Marijana je prelila čašu.

SK
skypilot
10:07 03.08.2016.

Nazvati svoju stranku "Pametno" je legitimna obmana birača ali tko bi dotičnoj gospodi dao pameti, e to je već malo teže pitanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije