Milijan Brkić

'Neću dozvoliti da itko od HDZ-ovaca dođe kukati i plakati da želi biti na listi za Sabor'

HDZ
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/7
29.11.2014.
u 18:35

Tako se čulo da će Kolinda Grabar Kitarović svoj prvi od pet velikih skupova u predsjedničkoj kampanji, od 8. prosinca, imati upravo u svojoj rodnoj Rijeci

Više od 700 hadezeovaca okupilo se danas na stranačkoj klauzuri u Umagu kako bi se pripremili za predsjedničke izbore. Motivacijska atmosfera i govori Tomislava Karamarka i predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, kao i tematski paneli o izbornoj strategiji, koju je predstavio prof. Zoran Tomić, dekan mostarskog Filozofskog fakulteta, ali i o medijima, o gospodarstvu...

Tako se čulo da će Kolinda Grabar Kitarović svoj prvi od pet velikih skupova u predsjedničkoj kampanji, od 8. prosinca, imati upravo u svojoj rodnoj Rijeci – 9. prosinca, što je i simbolički važno jer Rijeka nije naklonjena desnici, nego je tradicionalno “crvena”.

Prisutni kažu da su i Karamarko i Kolinda za svojih govora nekoliko puta prekidani snažnim pljeskom, a za uho im je zapela rečenica iz govora Milijana Brkića, glavnog tajnika stranke. Budući da je Brkić glavni stranački organizator, ali i ključni čovjek u mobilizaciji članstva za izbore, on je, kažu naši izvori, na klauzuri, zatvorenoj za medije, jasno poručio da neće dopustiti da itko od hadezeovaca dođe kukati i plakati da želi biti na listi za Sabor na parlamentarnim izborima jer će jedini kriterij biti – rezultati na terenu.

Pa tako i rezultati na predsjedničkim izborima jer su HDZ-ovi analitičari, kao i na svim izborima dosad, lokalnim stranačkim organizacijama izračunali koliko glasova u svojim županijama, općinama i gradovima moraju donijeti HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji. Budući da u HDZ-u ne vjeruju anketama, oni su naručili anketu od “svojih” anketara – 2x1 komunikacija – koji su na uzorku od 3000 ispitanika došli do rezultata da HDZ-ova koalicija sa 43,8% šije SDP-ovu koja ima tek 18,9%.

Po toj anketi Kolinda Grabar Kitarović osvaja 42,8% podrške, a Josipović 40,4%. U skladu s financijskim teškoćama u HDZ-u i štednjom, budući da zaposlenicima stranke i kasne plaće, svi na klauzuri sami su si platili troškove boravka u Umagu. Uoči klauzure Karamarko je kritizirao Vladu rekavši da u HDZ-u plaće kasne jer nisu na vrijeme dobili novac koji im pripada iz proračuna, a poručio je da ga boli i srce i glava jer već 12 kvartala pada BDP.

>> Karamarko o Šešelju: Možemo lakonski reći da je luđak, ali on okuplja mase

Komentara 80

DU
Deleted user
20:10 29.11.2014.

Bliži se kraj Josipoviću i njegovoj politici prepunoj praznih floskula i fraza. Čekamo da uskok istraži ZAMPorion ekipu i zada finalni udarac moguće i najgorem predsjedniku do sad.

AL
Alkana
19:50 29.11.2014.

Najbolji izbor je gđa Kolinda! Voli Hrvatsku, ima iskustva u svjetskoj politici i diplomaciji, ima ugledne i moćne prijatelje u svijetu koji mogu pomoći Hrvatskoj, obrazovana je odlično, umjerena, obiteljska žena, zgodna, elokventna ... sve naj naj.

KS
krseljak.srnova
20:50 29.11.2014.

Smiješno je nekog napadati zbog prepisivanja diplomskog rada.Ne znam, tko je u svom diplomskom radu otkrio nešto epohalno.Većina ljudi nema pojma što su pisali u svom diplomskom radu.Uglavnom nađu više materijala,pa prepisuju,od svuda pomalo.Brkiću je mana što je sudjelovao u Domovinskom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije