Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svoj svome

"Nemoralno je sebi otpuštati remen, a drugima ga stezati"

\'16.02.2011., Bjelovar - Detalj sa Gradskog vijeca Photo: Damir Spehar/PIXSELL\'
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
17.02.2011.
u 09:18

Dario Hrebak, predsjednik bjelovarskog HSLS-a, optužuje bivšeg stranačkog kolegu da je preko leđa drugih sebi i zamjenicima osigurao povišicu plaća

Neodgovorno je i nemoralno sebi i svojim bliskim suradnicima povisiti plaću, a onda tu povišicu natovariti na leđa ostalim zaposlenicima koji plaću primaju iz gradskog proračuna – tvrdi Dario Hrebak, predsjednik bjelovarskog HSLS-a, prozivajući time gradonačelnika Antuna Korušeca zbog njegove nedavne odluke o 5-postotnom smanjenju plaća. Podsjetimo zbog slabijeg punjenja proračuna gradonačelnik je odlučio, navodno samo privremeno, za pet posto smanjiti plaće ne samo zaposlenicima gradske uprave nego i zaposlenicima vrtića, muzeja, knjižnice i Javne vatrogasne postrojbe.

Radikalno povećanje

– Za HSLS je takva odluka neprihvatljiva – tvrdi Hrebak, podsjećajući da je Gradsko vijeće u lipnju prihvatilo povećanje plaća gradonačelniku za četiri i njegovim zamjenicima za tri tisuće kuna, time je gradski proračun na godišnjoj razini opterećen za dodatnih 300 tisuća kuna. Napominje da su nedugo nakon toga plaće povećane i pročelnicima i još nekim gradonačelnikovim bliskim suradnicima, time je proračun prema HSLS-ovim izračunima ukupno opterećen s oko pola milijuna kuna. Tako radikalno povećanje, tvrdi Hrebak, negdje se moralo kompenzirati i zato se sada posegnulo za smanjenjem, koje nažalost ide na teret svih korisnika proračuna, pa tako ispada da će tete u vrtiću iz svog džepa izdvajati za povišicu gradonačelniku i njegovim zamjenicima. Smatrajući takav potez neodgovornim i nemoralnim, u HSLS-u iz toga jasno iščitavaju da gradonačelnik drugima steže remen a sebi i svojim suradnicima ga otpušta, odnosno kako kažu, dok se drugi odriču, oni stječu. Upravo zbog toga iz HSLS-a pozivaju gradonačelnika da vrati stanje svoje i plaća svojih suradnika na početno stanje, a tek onda, ako će još uopće i biti potrebno, smanji plaću ostalima.

Politički adolescenti

Smatrajući ih zlonamjernim, na optužbe iz svoje bivše stranke gradonačelnik Korušec nije želio posebno odgovarati tvrdeći jedino da je o korekciji svoje i plaća svojih zamjenika već sve rekao i da tome više nema što dodati.

– To je bila odluka Gradskog vijeća, a ne moja, i nemam više što reći – poručio je kratko, te dodao da takvim istupima oni koji to čine jasno pokazuju nedostatak političke kulture. Jednako tako nije bio raspoložen komentirati ni HSLS-ov zahtjev za izjašnjavanjem stranaka, tvrdeći da je na razini političkih adolescenata i političkih neznalica.

 

Komentara 3

CA
cavol
11:11 17.02.2011.

a tko mu je sredio posao u policiji kad su drugi dobivali otkaze

LA
lana1980
21:36 17.02.2011.

Glasati ću za HSLS u Bjelovaru jer mi se ponašanje ovog dečka sviđa. Nije mi jasno kako Korušeca nije sram. U pravu je HSLS, samo naprijed!

BU
bubaclex
10:26 18.02.2011.

ako ti je stalo do budućnosti u Bjelovaru onda je jedinoa normalna osoba za koju se može glasati Vanja. sve je ovo Đurđina škola, i Korušec, i Hreba. pa Korušec nije u HSLS-u samo zbog saborske penzije, a sve ovo što radi u gradu je preko one stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije