DANAS U VEČERNJEM

Nepoznati Miljenić - 'Nosio sam pušku i bio spreman otići kamo nas pošalju'

Naslovnica 25.9.
Foto: VL
25.09.2016.
u 00:01

'Jedan od mojih poslova bio je posjećivati naše haaške pritvorenike. S nekima sam i danas u kontaktu, pomogao sam svakome kome sam mogao pomoći'

Moram priznati da sam nakon ovih izbora bio u specifičnom stanju, ne bijesan, ali ljutit da. Ljutit zbog propuštene prilike. Čovjek se počne preispitivati: jesmo li napravili sve što smo mogli?! – počeo je priču Orsat Miljenić, kandidat za predsjednika SDP-a, koji je mišljenja da je njegova stranka, među ostalim, izgubila izbore i zato što se „nisu zatvorile stranačke podjele“ još od vremena posljednjih unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a, kad je Milanović pobijedio.

Srpska agresija i rat Orsata Miljenića zatekli su na trećoj godini studija. Od rujna 1991. do ožujka 1992. bio je u pričuvnom sastavu policije.

„Nosio sam pušku, bili smo spremni otići kamo nas pošalju, ali smo uglavnom bili u Zagrebu, ponekad bismo otišli negdje dalje. Meni se to vodi kao borbeni sektor, ali mi se čini da to nije fer prema dečkima koji su bili u rovu“, iskren je Miljenić koji je, nakon angažmana u rezervnom sastavu policije, imao stanku na fakultetu. Razmišljao je, kaže, čak i o tome da se zaposli u MUP-u i više ne vraća na fakultet.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Tvorac hrvatskog teniskog čuda: Sloga, to je naša tajna

>>Končarev trijumf - Vlak koji proizvodi struju hit berlinskog sajma

>>Goran Aleksić: Nisam vidio žute kuverte, ljudi iz “Živog zida” su na mene ostavili dobar dojam

>>Siniša Kovačić: Teško mi je reći hoću li se kandidirati za ravnatelja HRT-a s obzirom na najavu da će se možda smanjivati TV pristojba

>>Niskopodni hrvatski vlak krenuo u osvajanje svjetskih pruga

Foto: VLm

Komentara 63

DE
derin
20:26 24.09.2016.

I stvorio lex Perkovic i zestoko ga branio. Zokijev igrac u unutarstranačkim igrama.

RU
rudvanvart
20:49 24.09.2016.

Zašto mi brišete komentar, što je problem u mojem komentaru? Dajte mi argumentima oborite to što sam napisao, nemojte samo kukavički brisati i štititi ovog Milanovićevog gubitnika. Ponavljam: Orsat Miljenić je daleko najgori ministar pravde u povijesti hrvatske države. Sve što je napravio u ministarskoj karijeri bilo je loše i katastrofalno: 1. Predložio je i donio LEX MILJENIĆ (koji nazivaju Lex Perković, ali bi ga trebalo nazivati po tvorcu, a ne po onome tko je trebao od toga profitirati). 2. Donio je PORAZNI, STRAŠNI Ovršni zakon koji uništava male ljude, a donosi velik novac specijaliziranim odvjetničkim uredima. 3. Nije stavio nikakve primjedbe na zakon kojim se bankama odredio otpis kamata u kreditima u švicarcima pa su banke tužile i Hrvatska će nesumnjivo platiti bankama štetu od miliardu eura - iz proračuna. Zato što učinak toga zakona nije ograničio samo na socijalne slučajeve i vlasnike jedine nekretnome, nego dopustio da se primjenjuje na sve koji su dizali špekulantske kredite ili kupovali luksuz. Bit će izravno kriv što će hrvatski građani IZ PRORAČUNA platiti Severine nekretninske akvizicije i, uostalom, kredit ministra financija Lalovca! 4 Kao Milanovićevo slijepo oruđe, skupa s Rankom Ostojićem, provodio je sve njegove naloge. Pravosuđe i policiju Milanović je koristio u političke svrhe. Na tome je kao poslušnik surađivao i Dinko Cvitan. Lalovčeva kontrola Porezne uprave omogućila im je pak da se za progon neprijatelja i zaštitu prijatelja koristi i porezna inspekcija. Neprimjetno, ”demokrat” Milanović konstituirao je preko državnog aparata učinkovit privatni režim.

DU
Deleted user
20:48 24.09.2016.

Nosio sam pušku i bio spreman ali eto nisu mi dali ... Ali bitno da je borbeni sektor upisan. Gdje je Fred, zar nije obećao da će raskrinkati lažne branitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije