POGORŠANJE VREMENA

Nevrijeme na Jadranu: Velika pijavica se razvila na moru kod Omiša

Pijavica kod Omiša
Foto: Screenshot
25.09.2020.
u 13:58

Kako javlja Crometeo, zadržala se desetak minuta na moru te srećom nije uspjela doći do kopna

Ciklona koja je zahvatila Jadran i područja oko njega donijela je obilne oborine. Do 11 sati najviše kiše palo je na Krku, 90 litara po kvadratnom metru. U Dalmaciji je najviše palo na drniškom području, oko 50 litara po kvadratnom metru.

Dan obilježava i jako jugo koje na moru ima olujne udare. Kako se genovska ciklona tek produbljava, glavnina pogoršanja vremena je ispred nas. DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao narančasti stupanj upozorenja za cijeli Jadran i to zbog vjetra, oborina i grmljavinskog nevremena, javlja Dalmacija Danas.

Jutros se velika pijavica razvila iz podnice olujnog kumulonimbusa na omiškom području, nasuprot Mimica. Kako javlja Crometeo, zadržala se desetak minuta na moru te srećom nije uspjela doći do kopna.

Pijavica, Omiška rivijera from r/croatia

Vrijeme sutra

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima te osjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti. Kiša će biti češća na Jadranu i u područjima uz Jadran, a popodne će je biti uglavnom u Dalmaciji, gdje je moguć poneki izraženiji pljusak.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i jugozapadni, a na sjevernom će dijelu nakon jugozapadnjaka uz obalu zapuhati jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna od 12 do 17, na Jadranu te u Slavoniji i Baranji između 18 i 21 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije