Strahote rata u Ukrajini

New York Times objavio snimku ubojstva biciklista u Buči: Ispalili su nekoliko rafala prema čovjeku

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.04.2022.
u 08:00

Čovjekovo tijelo pronađeno je na istom mjestu nakon što su se ruske snage povukle s tog područja.

Videosnimka pokazuje biciklista civila kojeg ubijaju ruski vojnici u Buči, objavio je New York Times u utorak. To je snimljeno u Buči za vrijeme ruske okupacije tog kijevskog predgrađa, piše list. Zračna snimka pokazuje čovjeka na biciklu koji vozi niz ulicu. Zatim silazi kako bi oko ugla hodao uz bicikl.

U njegovu smjeru ispaljeno je nekoliko rafala iz oklopnih vozila. Nakon toga na mjestu događaja vidi se prašina i dim. Snimku nastalu potkraj veljače snimila je ukrajinska vojska, a neovisno ju je provjerio New York Times.

Čovjekovo tijelo pronađeno je na istom mjestu nakon što su se ruske snage povukle s tog područja.

List je objavio satelitske snimke u ponedjeljak na kojima se vidi da su na ulici u Buči ležala tijela nekoliko ljudi već sredinom ožujka, prije nego što su se povukle ruske snage. Uzrok njihove smrti ne može se utvrditi po tim snimkama.

Podsjetimo, brojna tijela stanovnika pronađena su u Buči tijekom vikenda nakon povlačenja ruskih snaga prošli tjedan, a ukrajinske vlasti kažu da su dosad pronašle tijela 410 civila u područjima oko Kijeva, uključivši i Buču. Ukrajinski dužnosnici kažu da su ruski vojnici počinili ozbiljne ratne zločine u gradu, što Rusija niječe. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju za genocid.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

Video: Predsjednik Zelenski posjetio Buču: "Neka svijet vidi što je Rusija učinila!"

Ključne riječi

Komentara 54

Avatar Dančo
Dančo
08:15 06.04.2022.

Sad će nam opanak objasniti da je ovo laž i da se biciklist sam ubio pa si onda kuću zapalio

Avatar southman
southman
08:26 06.04.2022.

Kad netko cijeli jedan grad od 50.000 stanovnika sravni sa zemljom onda znači da puca na sve što se miče bilo na dvije ili četiri noge. To je čin genocida sam po sebi nevažno da li su pri tome ubili 100 ili 10000 civila.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
08:47 06.04.2022.

Carapan ce rec da je pukla guma na biciklu a rus u paniki od eksplozije opalio rafal iz BMPa pomislio da ga NATO napao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije