Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOR U SISKU Sindikat pravosudnih policajaca tvrdi da ravnatelj Dadović nije pravi krivac:

Nije ravnatelj seksist, nego načelnik osiguranja u sisačkom zatvoru

17.12.2008.
u 19:21

Sindikat pravosudne policije Hrvatske postavlja pitanje ministru Šimonoviću kako je moguće smijeniti upravitelja po zapovjednoj odgovornosti, a da osobi koja seksističkim šalama i dobacivanjima napastuje svoje kolegice ne padne ni dlaka s glave. Takav poseban tretman očito se može zahvaliti zaštiti Miroslava Mihocija, v. d. načelnika Uprave za zatvorski sustav, kaže Vlado Dubrović, predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske. Pritom ističe da ne brani Ivicu Dadovića, njegova je krivnja što ništa nije poduzeo, ali i pravi krivac treba otići.

Pred zatvorenicima
O zbivanjima u hrvatskim zatvorima bilo je riječi u proljeće ove godine, kad su sindikalci obišli sve zatvorske institucije u državi i ustvrdili da je stanje najgore u sisačkom zatvoru i zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Već su tada spominjana neumjesna seksistička dobacivanja načelnika Odjela osiguranja Željka Šimića koji se, prema tvrdnjama predstavnika Sindikata, nije ustručavao to činiti čak ni pred zatvorenicima, čime je padao ugled i autoritet pravosudnih policajki. O svemu tome sindikat je izvijestio ne samo upravitelja nego i Miroslava Mihocija, sadašnjeg v. d. ravnatelja Uprave za zatvorski sustav koji je prije desetak godina bio kratko vrijeme v. d. upravitelja sisačkog zatvora. Sindikalci su se žalili i na novu organizaciju rada te na uvjete u kojima rade pravosudni policajci. Spominje se skučenost prostora, zajednička garderoba za policajce i policajke te drugi problemi koji i inače muče zatvorski sustav i zatvore.

Upravitelj je znao
I na to je upozoravan upravitelj i njemu nadređeni Mihoci, ali ništa se nije promijenilo, tvrde naši sugovornici. Smijenjeni Ivica Dadović došao je na mjesto upravitelja na početku ove godine iz policijske uprave i na pritužbe podređenih davao je verbalnu potporu, no na tome je ostajalo. Međutim, ne misle svi jednako, a u Sindikatu državnih službenika koji ima podružnicu u sisačkom zatvoru ističu da nisu uočili seksističke ispade Željka Šimića, načelnika Odjela. Što je posrijedi, vidjet će se nakon temeljite inspekcije rada.



Poruka koja će proći nekažnjeno?

S obzirom na to da nije kažnjen pravi krivac, mi u Sindikatu PPH prisiljeni smo izići u javnost sa svim detaljima o zbivanjima u sisačkom zatvoru, a ako treba, i u drugima. Nedopustivo je da se ne kazni pravi krivac, to je poruka kako se može proći nekažnjeno.


Počeli borbu za članstvo

Kako doznajemo, Sindikat državnih službenika sprema se s priopćenjem izići u javnost i progovoriti o problemima i propustima koji se događaju u zatvorskom sustavu. Sudeći po svemu, dva konkurentska sindikata započela su borbu za članstvo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije