pod istragom

Nikolaidis osudio genocid, a traže ga zbog govora mržnje

vlada
VL FOTO
15.01.2012.
u 12:14

Savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore rekao je da je trebalo aktivirati eksploziv u banjalučkoj dvorani za proslave 20. godišnjice osnivanja Republike Srpske.

PODGORICA - Izjave savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore i istaknutog književnika Andreja Nikolaidisa povodom proslave 20 godina od formiranja Republike Srpske bit će predmet zanimanja mjerodavnog tužiteljstva, priopćila je državna tužiteljica u Podgorici Ljiljana Klikovac, doznaje agencija Srna.

- Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole (Božidar Stanišljević) upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS... Da je Bole, recimo, rekao: jesam Srbin, ali sam i radnik, stoga ću u zrak dići one koji su me opljačkali - ne bi li to bio civilizacijski iskorak? Bila bi to, još, i poetska pravda - napisao je Nikolaidis u autorskom tekstu na portalu Analitika za kojega tužiteljstvo drži kako ima elemenata kaznenog djela govora mržnje.

Nikolaidis je poručio da je njegov  tekst "osuda genocida u Bosni na kojemu je utemeljena Republika Srpska". Crnogorski prosrpski Pokret za promjene zatražio je od predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića "da se odmah javno odredi prema ovom kriminalnom istupu njegovog savjetnika za kulturu i slobodnu javnost" te da ga smijeni. Odgovarajući na prozivke pokreta za promjene, Nikolaidis je rekao kako su u PZP-u "kao bili za crnogorsku neovisnost, pa su se pred referendum udružili s unionistima, kao bili su prijatelji Albanaca, pa su završili na prosvjedima protiv crnogorskog priznanja Kosova".

- Oni su, kao, bili prijatelji Bošnjaka, pa sada od mene brane Republiku Srpsku, u kojoj je počinjen genocid nad tim Bošnjacima - rekao je Nikolaidis.

Ključne riječi

Komentara 4

TH
thekurcula
23:46 15.01.2012.

Ovo da je napisao neki novinar bio bi skandal. Ovako, kad ovo napiše savetnik predsednika Crne Gore onda je to više od skandala. Ko nije dobro pročitao šta ovaj čovek piše neka uradi to još jednom. On žali što se nije dogodio teroristički akt u Boriku i što nije poubijan politički i verski vrh Srbije i RS!

OB
-obrisani-
23:57 15.01.2012.

Savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore rekao je da je trebalo aktivirati eksploziv u banjalučkoj dvorani za proslave 20. godišnjice osnivanja Republike Srpske. ......................... Dobro zboriš , čoče. Nu, nikad nije kasno.

SL
slovenija
13:51 15.01.2012.

Nikolaidisu Što se ne poturčiš ko čoek?! Sapienti sat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije