premijer o mostu

'Nismo rekli da je 100%. Neću otvoriti gradilište bez novca'

Milanović u Rijeci (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
03.05.2013.
u 13:51

Iza zatvorenih vrata premijer se u Rijeci sastao sa S.Kallasom i razgovarao o gradnji pruge Rijeka – Botovo koja bi se sufinancirala iz europskih fondova

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za promet Siim Kallas u Rijeci su, nakon sastanka iza zatvorenih vrata i morskog obilaska riječke luke u pratnji ministra Siniše Hajdaš Dončića, na Orlandovom gatu pustili u rad dvije nove dizalice za prekrcaj tereta. Riječ je o dizalicama nosivosti po 84 tone svaka, a investicija je vrijedna pet milijuna eura. Čestitajući na investiciji, premijer je istaknuo da je Rijeka važna i velika luka i da je njen potencijal mnogo veći od onoga što danas vidimo, pa su i nove dizalice tek "početak jedne velike priče". Vlada će, poručio je premijer, učiniti sve, ne samo za Rijeku nego i za druge hrvatske gradove kako bi ispunili svoje potencijale i optimizirali ono što već imaju i od toga dobro živjeli.

– Uspješnost svake nacije i svake ekonomije mjeri se u tome koliko je u stanju optimizirati vlastite resurse. Naš je zadatak da od Rijeke napravimo jednu od značajnijih europskih luka – kazao je dodajući da će do kraja desetljeća Hrvatska imati modernu željezničku prugu od Rijeke do mađarske granice i Budimpešte, na koju se desetljećima čekalo, a od izuzetne je važnosti za podizanje kapaciteta riječke luke. Predsjednik Vlade naglasio je važnost stalnog ulaganja i težnje za boljim jer, nastavio je, ulaskom u Europsku uniju Hrvatska se natječe s gotovo najuspješnijima u svijetu i mora prihvatiti teška i zahtjevna "pravila igre".

A upravo o željezničkom koridoru 5b, jednom od najvažnijih europskih koridora, bilo je riječi na sastanku premijera Milanovića i ministra Hajdaš-Dončića sa S.Kallasom. Istaknuta je namjera Hrvatske da u razdoblju od 2014. do 2020. godine dovrši prugu Rijeka-Botovo, koja bi se sufinancirala iz EU fondova, a za što se već pripremaju projekti i dio je već u realizaciji. Ukupna je vrijednost projekta oko 2 milijarde eura.

Za boravka u Rijeci predsjednik Vlade sudjelovao je i na svečanoj akademiji u povodu Dana oslobođenja Rijeke.

>>Kallas na Twitteru impresioniran znanjem premijera Milanovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije