Bez pitke vode

Nisu više krive kiše, nego stare, dotrajale i loše propusne cijevi

\'voda1_anp_sis_011110\'
Antun Petračić/VLM
01.11.2010.
u 16:10

Učestale poteškoće s gradskom mrežom traju već dvije godine. Situacija se ne popravlja, a Petrinjcima je dosta isprika i preporučenoga prokuhavanja

Tijekom produženog vikenda Petrinjcima je još jednom preporučeno prokuhavanje vode za piće. Takva upozorenja sanitaraca sve su učestalija, ovo najnovije došlo je i bez ikakvih kiša i poplava, koji su ranije navođeni kao uzroci zamućenja i onečišćenja.

Ispraznili police

Sada se "odgovornim" smatraju prastare, dotrajale, loše propusne cijevi. Gradsko vodoopskrbno i distribucijsko poduzeće Privreda odmah je postavilo plastične spremnike u koje su zdravstveno ispravnu vodu vatrogasnom cisternom dovozili dežurni iz JVP Petrinja. Pokupovane su zalihe flaširane vode po trgovinama, a oni građani koji nisu znali za najnovije onečišćenje koristili su, bez ikakvih posljedica, tekućinu iz gradske vodomreže.

– Od pet mjesta uzimanja uzoraka vode samo je na jednom utvrđeno odstupanje od Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. Ipak je, preventivno za cijelu gradsku mrežu, preporučeno prokuhavanje – kaže zamjenik gradonačelnika Milan Herceg.

Potrebna je obnova

Novi službeni laboratorijski nalazi HZJZ Sisačko-moslavačke županije o kvaliteti petrinjske vode bit će objavljeni danas, no građani polako gube živce. Naime, učestali problemi s gradskom vodovodnom mrežom traju već dvije godine, a napretka nema.

– Mi obavljamo preventivne mjere ispiranja cjevovoda i saniramo što se može. Vodoopskrbni sustav Petrinje star je stotinu godina i nužni su njegova temeljita rekonstrukcija i obnova – rekao je Igor Filković iz Privrede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije