PRONAĐENA JUČER

Njemačka policija istražuje detalje smrti djevojčice (12), navodno sumnjiče dvoje djece

Search for missing twelve-year-old - body found
Foto: Roberto Pfeil/DPA
14.03.2023.
u 10:01

Potraga za Luise počela je u subotu kada se nije vratila kući nakon posjeta prijateljici

Njemačka policija pokušava rasvijetliti detalje smrti 12-godišnje Luise iz Freudenberga, čije je tijelo pronađeno 12. ožujka nedaleko od željezničkog tunela u šumovitom predjelu. Tunel nije na putu kojim je djevojčica prolazila prema kući, no nije poznato je li krenula u krivom smjeru, bila oteta, ili se dogodilo nešto treće.

Ne zna se niti je li mjesto na kojem je tijelo pronađeno ujedno i mjesto zločina, ističu njemački istražitelji. Lokalni mediji doznali su kako se s Luisinom smrti povezuje dvoje 12-godišnjaka, a već u ponedjeljak poslijepodne pisali su da je policija ispitala najmanje jedno dijete, prenosi Fenix magazin. Državno odvjetništvo nije komentiralo ovu informaciju.

– Moram priznati da sam šokiran, na temelju dokaza na licu mjesta moramo pretpostaviti da je dijete ubijeno. U ponedjeljak je obavljena obdukcija, rezultati će se vjerojatno doznati danas, rekao je Mario Mannweiler iz ureda javnog tužitelja u Koblenzu.

Zastave u Freudenburgu spuštene su na pola koplja, a u školu koju je Luisa pohađala stigli su psiholozi. – U Freudenbergu smo duboko potreseni i mislima smo s članovima obitelji. U utorak ćemo u gradu izvjesiti zastave žalosti, rekla je gradonačelnica Nicole Reschke.

Djevojčica je nestala u subotu na tri kilometra dugom putu od prijateljičine kuće prema vlastitoj. Pretpostavlja se da je odlučila hodati kroz šumu kako bi si skratila put.

VIDEO Ubojstvo u Vukovaru: Žena preminula od teških ozlijeda koje joj je nanio muškarac u obiteljskoj kući

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije