u naletu broda

Njemački turist poginuo u gondoli u venecijanskom kanalu Grande

gondola, Venecija
Reuters/PIXSELL
18.08.2013.
u 09:24

Do nesreće je došlo jučer kod čuvenog mosta Rialto kada je brod gradskog prijevoznog poduzeća Actv tijekom manevriranja udario krmom u gondolu u kojoj se, osim gondolijera, nalazila njemačka obitelj

Poginuo je njemački turist u prometnoj nesreći u venecijanskom kanalu Grande vozeći se u gondoli na koju je naletio brod koji prevozi putnike kanalima Venecije. Prometna nesreća u venecijanskim kanalima izazvala je polemiku glede gužve s plovilima. Do nesreće je došlo jučer kod čuvenog mosta Rialto kada je vaporetto (brod gradskog prijevoznog poduzeća Actv) tijekom manevriranja, izlaska s pristaništa, udario krmom u gondolu u kojoj se, osim gondolijera, nalazila njemačka obitelj, Joachim Reihnard Vogel (50) sa suprugom i troje djece. Vidjevši kako će vaporetto nasrnuti na gondolu, Joachim Reihnard Vogel je ustao i svojim tijelom zaštitio djecu i ženu. Poginuo je u tom sudaru, a jedna kćer je ozlijeđena i prebačena u bolnicu u Padovi.

Joachim Reihnard Vogel je bio sveučilišni profesor kaznenog prava na minhenskom sveučilištu Ludwig-Maximilian. Gondola, u trenutku nesreće, nije bila u pokretu. Kanalom Grande, na prostoru pristaništa za gradske brodiće, Rialto Mercato i Rialto, plovilo je četiri vaporetta. Jedan od njih, u namjeri da izbjegne sudar s ostalima koji su se približavali pristaništima, krenuo je unatrag. U tom pokušaju je, čini se, vozač plovila izgubio kontrolu i vozeći unatrag udarilo u gondolu.  Reihnard Vogel je u tom sudaru poginuo, dok su njegova djeca, žena i gondolijer pali u kanal iz kojeg su ih spasili ostali gondolijeri.

Tužitelj Roberto Terzo je istragu povjerio policiji Venecije i lučkoj kapetaniji. Analizirat će se i snimke kamera video nadzora. To je prvi slučaj sudara brodića gradskog prijevoza i gondole sa smrtnim posljedicama. Razvila se polemika o prenapučenom prometu u kanalu Grande kroz koji svakog sata prođe 200 plovila. Gondolijeri su stupili u štrajk u znak žalosti zbog poginule osobe koja je bila na gondoli, te za veću zaštitu gondola u gustom venecijanskom prometu.

>> Kobni pad: Turist poginuo na Brdu ukazanja u Međugorju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije