Likovna kolonija

Novac od slika umjetnici će dati braći Štajdohar

\'SIS...200910...GLINA..KORZO.....KOLONIJA PROSVJETE.....MILOSA POPOVICA DOK SLIKA OD KISE STITE SUNCOBRANI KAFICA...\'
Tadija Odić/VLM
28.09.2010.
u 17:15

Slikali su Ljubica Šakić iz Beograda, Fikret Abdić iz BiH, Vlado i Jovana Gregurić iz Gline i brojni drugi slikari

Petanaestak slikara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, među kojima i Fikret Abdić iz Velike Kladuše, kojeg sumještani po nadimku Dodo luče od poznatijeg rođaka Babe, slikalo je na Petoj likovnoj koloniji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.

Popović slikao na kiši

Tijekom doručka u prostorijama Prosvjete, na kojem su posluženi banovinski sirevi i suhomesnati specijaliteti, predsjednik Dragan Adžić uime glinskog pododbora zahvalio je na sudjelovanju u koloniji gošći iz Beograda, akademskoj slikarici Ljubici Šakić, Fikretu Abdiću, Hasanu Bekanoviću i Hajrudinu Osmanagiću iz Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, te hrvatskim slikarima Milošu Popoviću, Milanu Kneževiću, Ljubomiru Radovančeviću, Ani Milašinović, Miroslavu Krnicu, Josipu i Ljubici Leš, te Vladi i Jovani Gregurić koji su predstavljali umjetničke snage Gline.

Kiša koja je cijeli dan lila kao iz kabla nije spriječila akademskog slikara Miloša Popovića iz Zagreba da izađe na otvoreno i slika ispod suncobrana kafića na Korzu, dok su svi ostali bili na suhom u predvorju Hrvatskog doma.

– Kolonija Prosvjete postigla je pun pogodak. Napravljene su dobre slike – procijenio je Milan Knežević, profesor likovne umjetnosti. Na koloniji napravljena djela slikari daruju SKD-u Prosvjeta.

Pomoć mališanima

– Novac dobiven prodajom uporabit ćemo za pomoć bolesnom dječaku Stefanu Baltiću i dvojici dječaka Štajdohar koji su ostali bez oba roditelja u nedavnom zločinu u Glini – rekao je Dragan Adžić, predsjednik glinskog pododbora Prosvjete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije