Preventivne mjere

Rekordna potrošnja vode: Hrvatsko turističko mjesto uvelo zabranu punjenja bazena i pranja automobila

Montažni bazen
Foto: Bestway
29.07.2022.
u 13:53

"Štednja vode na otocima ljeti je uobičajena, pogotovo kada je puno turista, kao sada", rekao je Korda i istaknuo da "rekordne 2019. godine dnevna potrošnja nije prelazila 10 tisuća kubika".

Zbog rekordne potrošnje vode u Novalji na otoku Pagu na snazi je zabrana punjenja bazena, zalijevanja vrtova i zelenih površina te pranje automobila i dvorišta vodom iz vodovoda, dok vode za opću potrošnju ima dovoljno i dobre je kvalitete, poručuju iz tamošnje gradske tvrtke Komunalije.

Direktor Komunalije Neven Korda poručio je građanima i turistima da će prvi stupanj ograničenja korištenja vode biti na snazi do daljnjega, jer je dosegnuta potrošnja od preko 10.500 prostornih metara vode na dan.

"Štednja vode na otocima ljeti je uobičajena, pogotovo kada je puno turista, kao sada", rekao je Korda i istaknuo da "rekordne 2019. godine dnevna potrošnja nije prelazila 10 tisuća kubika".

Dakle vode ima, zdravstveno je ispravna, pritisak je dobar, samo je uveden prvi stupanj redukcije kao preventiva da ne bi došlo do daljnjih problema", zaključio je Korda.

Dodao je da na otok voda dolazi iz Vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak Senj, te sa Svetog Jurja na lokaciji Hidrocentrale Senj i količine su ograničene.

VIDEO: Užas u Istri: Nijemac ostavio dijete usred noći u BMW-u, policija mu pronašla i drogu

Komentara 4

Avatar Jim West
Jim West
14:42 29.07.2022.

Pa gdje su ekološki aktivisti koji su se protivili Družba adriji i LNG terminalu? Turisti troše ogromne količine vode i stvaraju ogromne količine smeća i ispušnih plinova. Ajmo!

TA
Tajg
14:26 29.07.2022.

Te turiste treba usmjeriti na prirodno proširene plaže na Kopačkom ritu. Pošto su većinom pjandure neće ništa primjetiti.

BE
Beyonder
15:49 29.07.2022.

Problem je u ljudima koji se ne žele otušurati na plaži nego se vrate u apartman i onda voda teče sat i po ko da su šugavi. Jednom sam doživio to u apartmanu pored našeg gdje je vlasnik popizdio jerer 5 člana obitelj iz švicarske za 7 dana potrošila 27m3 vode a klima im radila 0-24 s time da su 2 dana iznajmili neku brodicu i uopće ih nije bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije