Ekoklinci

Novcem od prodaje starog papira uredit će se prometni poligon

\'                               \'
Antun Petračić/VLM
16.03.2011.
u 15:45

Mališanima u ostvarivanju njihova nauma pomažu učenici osnovnih škola te svi Petrinjci

"Dragi prijatelji prirode, uključite se u našu akciju skupljanja starog papira i pridonesite uređenju prometnog poligona našeg vrtića. Kontejner za stari papir bit će do 21. ožujka u vrtićkom dvorištu, u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić", piše na zelenom papiru, a na akciju poziva vrtićka skupina Loptica.

Znaju da otpad nije smeće

Postavljen je taj poziv u svim dijelovima Vrtića Petrinjčica, po gradu i još na nekoliko najprometnijih javnih oglasnih ploča u Petrinji. Mame, tate, bake, djedove i sve ostale građane na  akciju pozivaju  Ivan, Nikola, Bartol, Teodora, Lea, Sara, Teo, Jan, Mirna i svi ostali iz skupine Loptice.

– Ostvarujemo svoj ekološko-edukacijski program "Čuvajmo zemlju zajedno". Djecu upoznajemo s prirodom, zdravim životom, potičemo ih na očuvanje i zaštitu okoliša. Tome posebno pridonosi skupljanje starog papira. Spremnik za papir dovezla je tvrtka Primat papir – kažu odgajateljice Anabela Kunert i Maja Latin.

Klinci su već naučili da otpad nije smeće, čuli su  više priča o prirodi. Razgovarali su i o temi "Drvo ima srce". Lopticama je predavanje održao i Mihael Jurić, viši stručni suradnik za ekologiju i energetsku učinkovitost u petrinjskoj gradskoj upravi, iz koje će  im poslati papir.

Na Dan planeta Zemlje djeca će gledati kazališnu predstavu "Vrećko i Smećko", a  skupljanje papira u dvorištu  vrtića završit će 21. ožujka na Dan zaštite šuma.

Došli i učenici 4.a razreda

Zanimljiv i aktualan projekt Loptica  dobio je potporu izvan njihove skupine i predškolske ustanove. Iz obližnje Prve osnovne škole Petrinje u goste im je došao cijeli  4.a razred, s razrednicom Lidijom Čakarić, bivšom odgajiteljicom u tome vrtiću.

– Lijepo je i za svaku pohvalu ovakvo organiziranje najmlađih Petrinjaca. Došli smo vidjeti što su napravili u prvim danima akcije – rekla je Lidija Čakarić.

Predsjednica 4.a razreda Dora Devčić čestitala je na ekološkoj brizi u ime Filipa, Ane Marije, trojice Mihaela, Josipa, Nikole, Jakova i ostalih   vršnjaka. Glavnina njih polazila je svojedobno upravo taj vrtić, koji organizira akciju. Prisjetili su se veselih dana u vrtiću i različitih zgoda, a puno lijepih uspomena  s posla nosi i njihova učiteljica.

Mališani  iz skupine Loptice i njihovi gosti osnovnoškolci zajedno su iz dnevnog boravka  u spremnik prenijeli dobiveni stari papir. Pokupili su i papiriće raznesene po dvorištu, koje je raznio, dakako, vjetar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije