Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI PRIPADNICI BBB-A

Novi detalji napada na Trnju: Glavni napadač (22) poznat po tučnjavama, sudilo mu se i zbog droge

Zagreb: Nasmrt pretučen zaštitar automat kluba, policija traži napadače
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
05.09.2022.
u 10:11

Glavnog napadača A. B. inače se može vidjeti u registru udruga, a djeluje kao tajnik jedne kvartovske udruge navijača Dinama

Trojica napadača službeno su pronađena i uhićena nakon tučnjave koja se tijekom vikenda dogodila ispred kasina Flamingo, u kojoj je ubijen zaštitar Hrvoje Zanatić (40).

Policija je zločin okvalificirala kao ''nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom'', zbog čega je moguće da će biti prijavljen 22-godišnjak A. B. koji je, prema iskazima svjedoka i pregledavanjem iskaza svjedoka, najviše tukao preminulog zaštitara, prenosi Index

Osim njega, kao pomagača će se vjerojatno teretiti i 23-godišnjaka M. P., dok bi trećeg osumnjičenog, 34-godišnjaka T. K. mogli teretiti za nepružanje pomoći jer navodno nije sudjelovao u tučnjavi. On je pokušao navodno i smiriti napadače u trenutku incidenta, no nakon premlaćivanja pobjegao je s mjesta. 

Trojica napadača A. B., M. P. i T. K. pripadnici su Bad Blue Boysa, no nijedan nije s područja Savice ili Trnja. 

VIDEO Policija se oglasila o ubojstvu zaštitara

Glavnog napadača A. B. inače se može vidjeti u registru udruga, a djeluje kao tajnik jedne kvartovske udruge navijača Dinama. Inače je poznat policiji kao nasilni pripadnik BBB-a, a poznat je po tučnjavama, drskim i nasilnim ponašanjima, kao i drogi i krađi. 

Osim toga, njegovo ime poznato je i na sudovima, a posljednji put proglašen je krivim 2020. godine zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

''Novčanom kaznom od 5.000,00 do 25.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 30 dana do najdulje 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja pjeva pjesme ili dobacuje natjecateljima ili drugim gledateljima poruke čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti'', glasi zakon.

Sud je u tom slučaju A. B. kaznio s 3000 kuna kazne i oslobodio ga plaćanja sudskih troškova, a imao je i pogodnost plaćanja dvije trećine kazne. Okrivljeni A. B. iskazao je žaljenje, što mu je sud ocijenio kao olakotnu okolnost, kao i obiteljske i osobne prilike, životnu dob i raniju nekažnjavanost za isti ili sličan prekršaj. 

Posla sa sudom imao je i 2019. godine, kada mu se s još tri suokrivljenika sudilo zbog ''naročito drskog ponašanja'' na javnom mjestu. U prvoj polovici 2021. počelo mu se suditi za prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, i to jer je uzgajao biljku iz koje se može dobiti droga. 

I ostali osumnjičeni napadači poznati su policiji. Primjerice, 23-godišnji M. P. poznat je po drskom ponašanju, a bio je i pijan na utakmici, dok je 34-godišnji T. K. napao službenu osobu još 1998. godine. 

Za nanošenje teške tjelesne ozljede, kao što je ovaj incident okarakterizirala policija, propisana je kazna zatvora od tri do 15 godina. 

>> VIDEO Dvojica napadača na zaštitara uhićena, za trećim se traga. Policija: Utvrđen je identitet

Komentara 12

DU
Deleted user
10:34 05.09.2022.

nedostatak karaktera i obiteljskog odgoja, ovo se rjesava radikalnim kaznama koje sluze kao primjer svim slicnim 'herojima' i simpatizerima. a tu vrstu lokala s igrama na srecu treba ukinut ili iskljucivo online postavit.

DU
Deleted user
10:36 05.09.2022.

Internet generacija bez odgoja...jedan na jedan nemaju šanse nego kao grupa idu.....uništili si mlade živote....bravo dečki....

LE
Legendary
10:33 05.09.2022.

Eto bio na susu i uzeli mu nekoliko olakotnih okolnosti u obzir, pa ga čak i častili besplatnim sudskim postupkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije