Oprez

Novi slučaj ranjavanja u lovu kod Zadra. Kolegu ustrijelio u nogu

Lovac
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
13.12.2022.
u 10:39

Ranjeni lovac je odmah prevezen u bolnicu u Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Od 62-godišnjaka oduzeto je oružje i streljivo.

U nedjelju, 11. prosinca oko 12.30 sati na području Slivnice Gornje tijekom lova u lovnom polju 62-godišnji lovac je nehotično ranio 65-godišnjeg drugog lovca, koji je zajedno s njim bio u lovu. Policija je na mjestu događaja obavila očevid i provela kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom kojom prilikom je utvrđeno da je lov organiziran uz važeće dopuštenje, te da je do ranjavanja 65-godišnjeg lovca došlo zbog nepažnje drugog lovca.

Ranjeni lovac je odmah prevezen u bolnicu u Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Od 62-godišnjaka oduzeto je oružje i streljivo.

Policija je o događaju izvijestila državno odvjetništvo u Zadru te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Doznajemo da je došlo do sanjanja u nogu. Na području Policijske uprave zadarske tijekom prošle godine nisu evidentirana ozljeđivanja u lovu, dok su tijekom ove lovne godine evidentirana dva ozljeđivanja tijekom lova:

•  na području mjesta Radovin,

drugi slučaj je bio krajem listopada ove godine na području mjesta Škabrnja gdje je lovačka sačma lakše ozlijedila 65-godišnjaka, te policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Ključne riječi

Komentara 3

PV
prcko.vita
16:02 13.12.2022.

Kod nas kad netko hoće nekog da sredi samo ga pozove u lov. To nikako nije sport i neće nikada biti ako se želimo zvati civilizacija.

Avatar arba_arba
arba_arba
18:27 14.12.2022.

lovac, 65, drugi lovac 62, pa 78, 83, 69, omladina brez ocala

VK
vknez
11:34 13.12.2022.

Zabraniti lov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije