UTVRDILI LIJEČNICI

Novi soj koronavirusa u Njemačkoj je od studenoga

Koronavirus u Njemačkoj
Reuters/PIXSELL
28.12.2020.
u 22:18

Njemačka država Baden-Wuerttemberg prošlog je tjedna objavila da su lokalne vlasti detektirale novi soj i kod jedne osobe koja je došla zrakoplovom iz Britanije u Frankfurt 20. prosinca.

Novi soj koronavirusa otkriven u Britaniji izgleda da je u Njemačkoj prisutan od studenog, utvrdili su liječnici naknadno provjeravajući uzorke starijeg pacijenta koji je u međuvremenu umro, izvijestio je list Die Welt u ponedjeljak.

Stručnjaci na medicinskom fakultetu u Hannoveru uspjeli su potvrditi varijantu B1.1.7  virusa u uzorcima dobivenim od pacijenta koji je imao komorbiditete, izvijestio je list pozivajući se na regionalnog ministra zdravstva njemačke savezne držane Donje Saske.

Berlinska bolnica Charite potvrdila je prve nalaze, dodaje se u izvješću.

Za novi soj koronavirusa koji se brzo širi Britanijom se smatra da je zarazniji, no prve analize sugeriraju da ne izaziva teže simptome od sojeva koji su do sada kružili.

Njemačka država Baden-Wuerttemberg prošlog je tjedna objavila da su lokalne vlasti detektirale novi soj i kod jedne osobe  koja je došla zrakoplovom iz Britanije u Frankfurt 20. prosinca.

Putnik je želio posjetiti rođake a bio je pozitivan na testiranju napravljenom po njegovom dolasku. Članovi obitelji su ga dovezli automobilom s frankfurtskog aerodroma i do tada je u izolaciju u njihovoj kući.

Komentara 4

DU
Deleted user
09:14 29.12.2020.

Jučer su pisali da ga u Njemačkoj nema, a sada pišu da su ga navodno otkrili već prošli tjedan. Pa ti sad vjeruj... Treba ljude što više preplašiti da se cjepivo bolje proda... I sada bumo imali ovu situaciju: cijepi se trenutačno protiv covid-19, pa onda slijedi 22 i tako u beskraj svake godine...

Avatar JPlesi
JPlesi
01:59 29.12.2020.

heheheh Naravna novi soj i da znaju i da dolazi i kad kada je to poznao odavno covid21 se bude zvao...došla su i dugo očekivana cjepiva pa sad mora ići i podloga nova. Tako će i u narednim mjesecima i godinama se sve više povećavati strah samo kako bi se što prije uvaljalo to cjepivo i manje više svi procijepili hehehe. Mora se to nekako iskomletirati i uvjeriti ljude da je to opaka i strašna bolest od koje umiru samo građani i narod . Visoki dužnosnici i političari ne umiru od toga jer to samo napada naivce.

AA
aabbcc
01:27 29.12.2020.

I Svedjani su to otprilike isto uradili i rekli: Novi soj- Ništa novo!, malo se kao brze širi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije