eko sinergija

Novi turistički proizvod Hrvata i Mađara - 'Dvije rijeka i jedna gora'

poplava
Davor Javorović/PIXSELL
24.07.2013.
u 13:24

Projekt je to čiji je nositelj Udruga za zaštitu prirode i okoliša "Zeleni Osijek", a ukupna vrijednost mu je oko 1,2 milijuna eura. Financiran je iz fondova EU.

Do kraja 2014. godine posjetiteljima Parka prirode Papuk i Eko centra Zlatna Greda u Hrvatskoj te Nacionalnog parka Dunav-Drava u Mađarskoj ponudit će se novi turistički proizvod objedinjen pod nazivom \"Dvije rijeka i jedna gora\". Projekt je to čiji je nositelj Udruga za zaštitu prirode i okoliša \"Zeleni Osijek\", a ukupna vrijednost mu je oko 1,2 milijuna eura. Financiran je iz fondova EU. 

-  Na ovaj način spajamo četiri područja u Hrvatskoj i Mađarskoj, a cilj nam je razvoj novih turističkih ponuda i prekogranične suradnje. Kroz projekt ćemo izgraditi i rekonstruirati turističku infrastrukturu, izraditi eko kartu područja Drave, eko turističkog vodiča - samo su neki od zadataka koje je nabrojao predsjednik \"Zelenog Osijeka\" Jasmin Sadiković. Na području NP Dunav - Drava u Mađarskoj uredit će se istraživački centar, ali i prihvatilište za ozlijeđene ptice dok će se na području uz rijeku Dunav u Muzeju bijele rode nabaviti nova oprema kao i u tek prošle godine osnovanom posjetiteljskom Ribarskom centru. 

- Ž elimo posebice osnažiti promatranje ptica jer smo kod gostiju uočili veliko zanimanje upravo za tim segmentom turizma - istaknula je Szilvia Wodtke iz NP Dunav - Drava pred novinarima u Osijeku. Istovremeno će se u PP Papuk izgraditi 350 metara poučnih staza za slijepe i slabovidne osobe dok će se za potrebe konjičkog turizma urediti tri nove staze i izgraditi odmorište za konje i jahače na točki Kolac.

- Za planinare ćemo označiti 26 kilometara novih staza i na Kneževim vodama izgraditi sklonište za planinare - dodala je Marijana Kesić, projektni asistent iz PP Papuk. 

>>Od vinskih cesta do prirodnog bisera Papuka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije