KC-KŽ županija

O ravnatelju ŽUC-a od sada će odlučivati isključivo HDZ i HSS

'19.03.2013., Koprivnica - Posljednja sjednica Skupstine Koprivnicko-krizevacke zupanije odgodjena je za 48 sati zbog odlaska vijecnika HDZ-a i HSS-a, koji su bili revoltirani promjenom dnevnog reda.
'Marijan Susenj/PIXSELL'
24.05.2013.
u 14:00

Nedeljko Potroško nikad nije postao šef ŽUC-a jer nije bilo kvoruma na zadnjim sjednicama prošlog saziva Županijske skupštine

Osim što je HSS-ovac Darko Koren već u prvom krugu osvojio novi mandat koprivničko-križevačkog župana i što će s HDZ-om imati stabilnu većinu u Županijskoj skupštini, rezultati nedjeljnih izbora najvjerojatnije su \"presudili\" i Nedeljku Potrošku.

Propala kohabitacija

Šef Kominga trebao je biti novi ravnatelj Županijske uprave za ceste, ali njegovo imenovanje Skupština nikada nije amenovala. Podsjetimo, famozna kohabitacija u prošlom sazivu Skupštine neslavno je propala upravo zbog \"slučaja ŽUC\". HSS, HDZ i A-HSP, naime, u više su navrata uspješno bojkotirali sjednice pa stranke na čelu sa SDP-om nisu imale kvorum kako bi se o toj točki dnevnog reda glasovalo. U toj situaciji Upravno vijeće ŽUC-a nije imalo izbora i prije mjesec dana je za vršitelja dužnosti ravnatelja, nakon konzultacija s Ministarstvom uprave, imenovalo Borisa Majerusa.

Ide novi natječaj

- ŽUC zasad sasvim dobro funkcionira, ali natječaj će se uskoro ponoviti - dosta jasnu poruku jučer je na tradicionalnoj kavi s novinarima poslao Koren.

Izrazio je i zadovoljstvo izbornim rezultatima, a rekao je i da će konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine biti sredinom lipnja, a na njezinu čelu, prema koalicijskom sporazumu, bit će netko iz HDZ-a.

- Volio bih da to bude Damir Felak, ali na njihovoj stranci je da to odluči - dodao je Koren, župan koji voli pisati ministrima i već najavljuje nova pisma.

- I sami ste vidjeli koliko je ministara pohodilo podravsko-prigorski kraj u zadnjih mjesec dana i što su sve obećali biračima. Ne možemo uvrijediti ijednog ministra i ne ga držati za riječ - poručio je župan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije