STRAVA U MAKEDONIJI

Objavljen identitet petog osumnjičenog za Vanjino ubojstvo: Trenirao je djecu, roditelji su ga obožavali

Osumnjičenik za otmicu i ubojstvo 14-godišnje Vanje
Facebook
05.12.2023.
u 10:14

Na svojim profilima objavio je fotografije s djecom koju je trenirao borilačke sportove. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor sporta, kao i da su ga sudionici i njihovi roditelji obožavali.

Peti osumnjičeni za otmicu i ubojstvo djevojčice Vanje G. iz Makedonije (14), koji se nalazi u pritvoru, identificiran je kao Bore Videvski, sportaš iz Velesa, koji je, prema pisanju lokalnih medija, uhićen u svojoj školi borilačkih vještina. Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenika, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Osim za otmicu, sva trojica sumnjiče se i za dvostruko ubojstvo -14-godišnje Vanje G. i 74-godišnjeg Pančea Žeževskog, frizera iz Velesa.

Na svojim profilima objavio je fotografije s djecom koju je trenirao borilačke sportove. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor sporta, kao i da su ga sudionici i njihovi roditelji obožavali. Osumnjičenicima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku. Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao regiju za sada nije poznata, no iz objava na društvenim mrežama vidljivo je da je riječ o aktivnom čovjeku koji se bavio sportom i disciplinom. Podijelio je i motivacijske poruke i fotografije, piše Espreso.

Inače, na konferenciji za novinare u ponedjeljak makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski šokirao je javnost kazavši da je otac 14-godišnje Vanje G. sudjelovao u organiziranju njezine otmice u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji. Kazao je da je motiv otmice koristoljublje, a da je zbog otmice i ubojstva osumnjičeno petero osoba. 

Kazao je da je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, koja ja navodno nedavno prodala stan - Maloljetnica je odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je sama kod kuće - objasnio je makedonski ministar, piše Telma, koja dodaje da su Vanjini roditelji bili razvedeni.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Vanjina otmica dogodila se 27. studenog oko 7:30. Prema priopćenju MUP-a i tužiteljstva, ubojstvo se dogodilo dva i pol sata nakon otmice (90 minuta nakon prijavljenog nestanka), odnosno oko 10 sati 27. studenog. Frizer Pančo Žeževski nestao je 24. studenog, nekoliko dana prije nego što je prijavljen Vanjin nestanak, a njega su navodno ubile iste osobe koje su odgovorne za otmicu i ubojstvo 14-godišnje djevojčice. Makedonski mediji pišu da je nesretni frizer jednom od osumnjičenih navodno dugovao 500 eura. Žeževski je zbog toga i ubijen, a osumnjičene se sumnjiči da su njegovim vozilom marke Citroen oteli Vanju.

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

Komentara 3

JA
jamesd
11:01 05.12.2023.

Čim je otac teoretičar zavjera (oblik poremećaja ili shizofrenije) sve je jasno...

LO
loraxy
10:57 05.12.2023.

Neka im narod sudi. Na glavni trg s njima !

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:19 05.12.2023.

Obožavatelj Vladimira Putina.. sve kriminalci i ljeve face.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije