U SVE UMIJEŠAN NJEN OTAC

Otkriveni stravični detalji Vanjine otmice: 'Zgrabili su je i vezali joj ruke i noge'

Ilustracija
Unsplash
04.12.2023.
u 11:37

Vanjino tijelo pronađeno je zakopano, a utvrđeno je da je ubijena pištoljem. Skopska policija zbog otmice i ubojstva ima petero osumnjičenih, a jedna od njih je i otac maloljetnice.

Makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski podijelio je s javnosti još detalja o stravičnoj otmici i ubojstvu Vanje G. Maloljetnica (14) nestala je u ponedjeljak na putu u školu u skopskom naselju Debar malo, a, kako je kasnije istraga utvrdila, ubijena je istoga dana kada je nestala. Vanjino tijelo pronađeno je zakopano, a utvrđeno je da je ubijena pištoljem. Skopska policija zbog otmice i ubojstva ima petero osumnjičenih, a jedna od njih je i otac maloljetnice.

- Skopska policija došla je do petero osumnjičenih i našlo materijalne dokaze. Tri osobe su privedene, jedna je izvan države, a otac ubijene djevojčice je peti privedeni. Kao što je javnost već upoznata, motiv je koristoljublje. Jedna osoba, a to je otac otete djevojke, je organizirala izvršavanje kaznenog djela s ciljem iznude novca od majke otete djevojčice, kako bi svih petero osumnjičenih od toga ostvarili korist - kazao je ministar.

Makedonski ministar: Vanjinu otmicu organizirao je njen otac

U blizini tijela djevojčice pronađena je još jedna ubijena osoba, 74-godišnji frizer, čiji je nestanak prijavljen tri dana prije nestanka djevojčice. - Druga osoba nema nikakve veze s otetom djevojčicom, no slučajevi su povezani s obzirom na neraščišćene odnose s jednim od optuženih, čije vozilo je korišteno u otmici te kasnije pronađeno zapaljeno. Otac je s jednim od osumnjičenih podijelio informacije o kretanju djevojčice doma. Jedan od osumnjičenih oko 11 sati ubio je djevojčicu u strahu od dokaza do kojih može doći policija. Riječ je o izoliranoj skupini kriminalaca, bandita, monstruma koji su htjeli iznuditi novac od obitelji. Mogu reći da ću učiniti sve da ova osoba, ovaj monstrum, kojemu pratimo trag, čim stupi na naše tlo, da ćemo ga izvesti pred lice pravde - rekao je Spasovski.

Makedonski ministar s javnosti je podijelio i mučne detalje otmice. - Zgrabili su je iz unutrašnjosti zgrade, rukama i nogama vezanim u vreći za spavanje i strpali u vozilo Citroen, ispred njih je išlo vozilo Kango. Odvezli je izvan Skoplja, nakon čega je ubijena, a automobil je zapaljen - objasnio je Spasovski.  Utvrđeno je da su dvije osobe koje su se nalazile u Citroenu prethodnu večer zaprimili informaciju da će djevojčica biti sama u vrijeme kada je kasnije oteta.

VEZANI ČLANCI:

Glavni osumnjičeni za ubojstvo i otmicu je Ljupčo P., koji je u bijegu. Najprije je pobjegao u Beograd, a potom u Bugarsku. - Ta osoba je zajedno sa svojim odvjetnikom napustila zemlju automobilom i otišla u Beograd. Odatle je sutradan krenula u Bugarsku i dalje ćemo utvrđivati ​​sve ove aspekte koje imamo - rekao je Spasovski.

VIDEO Policija spasila migrante iz Kupe

Komentara 6

TR
trabant7
12:31 04.12.2023.

Ali otac i vlastito dijete, koliko bolestan moraš biti. Neopisiva tragedija!

Avatar Kajman
Kajman
12:20 04.12.2023.

Jeza me hvata od pomisli što bi se sve dogodilo onome tko bi samo pokušao nauditi mojoj kćeri. Vjerujem kako slično razmišljaju i ostali očevi pa mi je neshvatljivo da ima očeva koji mogu ovako što napraviti. Mislim da taj iz zatvora živ neće izići. I neka.

Avatar Storm95.
Storm95.
12:29 04.12.2023.

To otac?! To je kamen, tupi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije