promet

Objavljeno koje su ceste i granični prijelazi zatvoreni zbog poplava

Poplava u Sisku
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
19.05.2014.
u 20:39

Čak i oni policijski službenici izvan radnog vremena samovoljno dolaze i dežuraju, izvijestili su iz MUP-a

Prateći izvanrednu situaciju tijekom vikenda te stanje izvanrednih mjera, policijski službenici u policijskim upravama najugroženijim od poplava (vukovarsko-srijemska, brodsko-posavska, sisačko-moslavačka i požeško-slavonska), uz standardne policijske aktivnosti i pored svojih svakodnevnih zadaća, maksimalno su angažirani u izvanrednoj situaciji uzrokovanoj prekomjernim padalinama, štiteći sigurnost i imovinu građana – izvijestili su iz MUP-a.

Policijski službenici obilaze poplavljena područja, nadziru nasip, članovi su stožera za zaštitu i spašavanje, a policijski službenici čak i izvan radnog vremena samovoljno dolaze i dežuraju, pomažu kolegama u smjenama, postavljaju vreće i angažiraju se oko svega potrebnoga.

Policijski službenici pojačano nadziru promet i zbog poplavljenih prometnica na pojedinim dionicama preusmjeravaju i fizički reguliraju promet obilaznim smjerovima.

Iz MUP-a su izvijestili koje su državne, županijske i lokalne prometnice zatvorene zbog poplava:

U PU vukovarsko-srijemskoj zatvorena je DC 214, kao i sve županijske, lokalne i nerazvrstane ceste na području kompletno evakuiranih mjesta, odnosno u Rajevu Selu, Gunji, Račinovcima i Đurićima. Zatvoreni su granični prijelazi Gunja i Županja, s tim da je  granični prijelaz Županja otvoren samo za humanitarnu pomoć.

U PU brodsko-posavskoj 17. svibnja je djelomično puštena u promet ŽC 4139 u Cerničkoj Šagovini, zatvorena prethodnog dana, 16. svibnja, kada je zatvoren i promet na graničnom prijelazu Slavonski Šamac te željeznički promet. U subotu, 17. svibnja zatvoren je i dio Ulice Šetalište braće Radić i ŽC 4205 Slavonski Brod – Kaniža.

U PU sisačko-moslavačkoj 16. svibnja je zatvorena lokalna cesta LC-33073 Janja Lipa – Brezine, a 17. svibnja zatvoreni su dijelovi državne ceste D-47 Dvor – Kostajnica – Dubica – Jasenovac. Istoga dana za sav je promet zatvorena i županijska cesta ŽC-3253 Košutarica-Mlaka te, zbog poplave u BiH, međunarodni željeznički granični prijelaz Volinja. Zbog oštećenja mosta, 18. svibnja zatvoren je i prekogranični prijelaz u Hrvatskoj Dubici.

U PU požeško-slavonskoj još uvijek su za promet zatvorene državna cesta D-38 na relaciji Požega - Pakrac u blizini mjesta Orljavac, županijska cesta Ž-4030 na relaciji Pleternica – Ferovac u naselju Gradac, županijska cesta Ž-4116 na relaciji Kuzmica  – Jakšić  južno od naselja Kuzmica, županijska cesta Ž-4100 na relaciji Vrhovci - Leštat, lokalna cesta L-41017 između naselja Španovica i Gornja Šumetlica, lokalna cesta L-41055 između naselja Poloje  –   Bučje, lokalna cesta L-33073 između naselja Brezine  – Janja Lipa i željeznički promet na relaciji Pleternica – Požega  – Velika.

>> Pronađeno tijelo još jedne poginule osobe! Stradalima dali na raspolaganje državne stanove

>> I Mandžukić došao pomoći Slavoniji, donio hranu i piće

>> Knjaz: 'Pomozimo ljudima da se vrate u domove, na njive i poslove

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije