PROGLAŠENJE

Obljetnica slobodnog kraljevskog Varaždina najljepša marka u 2009.

'markica_izv_var_100810'
''
11.08.2010.
u 16:20

Javnost je izabrala najmarku 2009. godine. Njezin je autor zagrebački slikar i grafičar Hrvoje Šercar

Poštansku marku Hrvatske pošte u prigodi 800. obljetnice proglašenja Varaždina slobodnim kraljevskim gradom glasači su proglasili najljepšom u 2009. godini. Bio je to izbor čitatelja Večernjeg lista, koji su glasovali u sklopu nagradne igre. Izbor najljepše marke u 2009. imao je i humanitarno značenje jer je Hrvatska pošta svaku prispjelu poštansku marku s motivom Međimurja (koju je trebalo umetnuti u kuvertu uz kupone) darovala Misijskom uredu Družbe Isusove u Zagrebu za gradnju crkve u Africi.

Hrvoje Šercar, zagrebački slikar i grafičar, autor je pobjedničke marke, sa 30 posto glasova.

– Drago mi je jer Varaždin je za mene jedan čudesan grad – kaže Šercar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije