Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN SOSA

Ocu vatrenog sudi se zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo čovjek. Udovica: Izostala je ljudskost

Rovinj: U prometnoj nesreći poginuo motociklist
Dusko Marusic/PIXSELL
13.06.2024.
u 15:26

Tužiteljstvo smatra da je Sosa pretjecao vozila ispred sebe, bez da se uvjerio može li to učiniti za druge sudionike u promete te je uslijed toga okrznuo motor 61-godišnjaka

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu ovog tjedna počelo je suđenje Goranu Sosi (52), ocu našeg nogometnog reprezentativca Borne Sose, zbog prometne nesreće sa smrtnim ishodom koju je, kako se navodi u optužnici, skrivio iz nehaja. Sosa je odbio svaki vid krivnje.

Sosu se tereti za prometnu nesreću koja se dogodila 31. srpnja 2022. godine koja se dogodila oko 15.25 sati na Karlovačkoj cesti u Kalinovici nadomak Zagreba. Sosa je brzinom od oko 40-ak km/h po Karlovačkoj cesti vozio Mercedes GLA 400 D njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu kluba za koji mu igra sin, te se dolaskom do kućnog broja 2 navedene dionice došlo do tragedije - bočnog dodira s motociklom Honda SC51 koji je vozio 61-godišnji Nikola Jurčić.

Tužiteljstvo smatra da je Sosa pretjecao vozila ispred sebe, bez da se uvjerio može li to učiniti za druge sudionike u promete te je uslijed toga okrznuo motor 61-godišnjaka.  Motor je odletio, a Jurčić je zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je preminuo na licu mjesta.

Na suđenje je bila i supruga 61-godišnjaka.  - Raspala sam se kad su čitali o ozljedama jer je njihova brojnost bila velika i tom nabrajanju nije bilo kraja. Što se tiče okrivljenog, mogu reći da se svakom u prometu može dogoditi slična tragedija i ne bih mu htjela biti u koži. Ja sam obična učiteljica razredne nastave pred penzijom i nije na meni da osuđujem. Svatko od nas stres proživljava na drukčiji način. Teško je i meni i njemu jer su nam se životi preokrenuli. Međutim, u njegovu je slučaju izostala ljudskost. Nije našao za shodno mi prići i reći barem da mu je žao. Kao da je pregazio psa pokraj ceste. Dvije godine sam to čekala, iako mi to moga Nikolu neće vratiti, ali izostanak empatije boli i vrijeđa - rekla je za Jutarnji list kroz suze Ruža Jurčić, s nadom da će suđenje biti pravedno i u skladu s dokazima.

Za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja Sosi prijeti i do osam godina zatvora

VIDEO Policija nakon što je Osijekov djelatnik napadnut palicom: 'Ovo je siguran grad, počinitelja nemamo'

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
22:07 14.06.2024.

Iz opisa nije jasno je li mu motociklist dolazio u susret ili ga je pretjecao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije