Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJE POSKUPLJENJE

Od danas su na snazi nove cijene goriva. Evo koliko koštaju benzin i dizel

Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
03.01.2024.
u 07:39

Benzinsko gorivo od danas iznosi 1,40 eura, što je povećanje od dva centa, a isto po litri iznosi i cijena dizela koji je poskupio za jedan cent

Za dva i jedan cent po litri poskupjelo je gorivo od ove srijede, nakon što je jučer Vlada donijela novu uredbu na održanoj telefonskoj sjednici. Benzinsko gorivo tako od danas iznosi 1,40 eura, što je povećanje od dva centa, a isto po litri iznosi i cijena dizela koji je poskupio za jedan cent. 

Manje poskupljenje je i na plavom dizelu koji je sad za dva centa po litri skuplji, i tako iznosi 0,87 eura. Svaki po jedan cent poskupio je i UNP za spremnike koji sada iznosi 1,18 eura po kili, kao i UNP za boce koji iznosi 1,74 eura po kili. 

Ovaj režim, najavila je Vlada kao i posljednjih mjeseci, vrijedit će iduća dva tjedna

'S obzirom da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata te nastavno na snižavanja visine trošarine tijekom 2022. i 2023. godine, predloženom izmjenom Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju se radi sprečavanja njihovih negativnih utjecaja, predlaže snižavanje visine trošarine za najprodavanije energente bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo, za razdoblje od 3. siječnja do 15. siječnja 2024., i to za 56,31 eura na 1.000,00 litara bezolovnog motornog benzina i 23,13 eura na 1.000,00 litara dizelskog goriva odnosno 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina te 0,0231 eura po litri dizelskog goriva', objavila je Vlada.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Na cesti kod Sv. Ivana Zeline jurio bik: 'Nije upalio dnevna svjetla!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije