Karlovački ZILIK

Od nastalih su radova važnija prijateljstva

slika1
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/2
27.01.2014.
u 11:19

Ovogodišnju je manifestaciju obilježio i rekordan broj sudionika, najmlađa je imala godinu i pol, a stvarale su i umirovljenice

Super, neponovljivo, najčešći su komentari i dojmovi sa ovogodišnje 41. Zimske likovne kolonije u Dječjem domu Vladimir Nazor u Karlovcu. Popularni ZILIK završio je otvorenjem izložbe nastalih radova.

‘Invazija’ djece i odraslih

Međutim, osim toga, važnija su brojna prijateljstva nastala tijekom zajedničkog stvaranja proteklih pet dana. Sudjelovalo je preko pet stotina djece iz čitave Hrvatske s kojima je radilo dvadeset umjetnika. Najmlađa sudionica ZILIK-a imala je samo godinu i pol, a crtale su i umirovljenice iz karlovačkog Doma.

– Izuzetno smo zadovoljni. Ove se godine dogodila prava ‘invazija’ djece i odraslih. U gostima su nam bili mališani iz gotovo svih dječjih domova. Zbog vremenskih neprilika nisu došli jedino iz Lovrana. Svi zaslužuju čestitke i pohvale.

Riječ je o masi djece na koju je trebalo paziti, ali svi su zaslužili čestitke – još pod dojmom ispričala je ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor Maja Vučinić Knežević. Samo prvog dana kolonije bilo je preko stotinu djece.

Sudionici su doznali sve o modeliranju i kaširanju skulpture, ilustracijama, akvarelu, crtežu, fotografiji, kolažu, kao i kombiniranoj tehnici, koja je obilježila posljednji dan druženja. Umjetnici Petar Hranuelli, Zdenko Bašić, Petar Ujević, Tomislav Buntak, Mio Vesović, Ksenija Filipović, karikaturist Milan Lekić Lex i mnogi drugi oduševljeni su radom s djecom.

Zahvalili donatorima

Neki od njih, koji su na karlovačkom ZILIK-u bili prvi puta, najavili su svoj ponovni dolazak. Posebno zanimljiv bio je tradicionalni program djece karlovačkog Doma za donatore koji im pomažu. To su zapravo njihovi dobri prijatelji. Za njih su uvijek tu, a djeca su im zahvalila na najbolji način, onako kako to oni znaju, pjesmom i plesom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije