zadržat će se do kraja mjeseca

Od sutra promjena vremena: Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg

Kiša neumorno natapa zagrebačke ulice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
24.02.2023.
u 23:17

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 12.

Nakon dvadesetak suhih dana, ovaj vikend očekuje nas promjena vremena. Sutra većinom oblačno, povremeno s kišom ponegdje i obilnijom, uglavnom na istoku i u gorju. Umjeren jugozapadni vjetar sredinom dana okrenut će na sjeverni, javlja HRT. Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Oblačno i kišovito i u središnjoj Hrvatskoj. Još u noći i ujutro južina, a zatim će jačati sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Prijepodne još razmjerno toplo, uz 8 do 12 °C, a popodne sve hladnije.

I u Dalmaciji će biti oblačno. Povremeno će padati kiša, češće u unutrašnjosti, dok bi na moru lokalno mogla izostati. Puhat će umjereno i jako jugo, pa dnevne varijacije temperature neće biti izražene. U unutrašnjosti ipak malo svježije. I na krajnjem jugu Hrvatske prevladavat će oblačno, povremeno uz malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska. Dnevne temperature zraka bit će između 11 i 16 °C.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 12. Navečer na kopnu očekuje se osjetno zahladnjenje, javlja DHMZ. Novo, hladno vrijeme zadržat će se do kraja veljače i početka ožujka, iako će oborine biti slabije nego za vikend. Na Jadranu će bura prouzročiti prometna ograničenja. 

VIDEO: Posao stoljeća: Google kupio hrvatsku aplikaciju Photomath

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije