ustavni sud

Odbačeni zahtjevi za ocjenom predsjedničkih izbora

Ustavni sud
Željko Lukunić/PIXSELL
27.01.2015.
u 15:19

To znači da se Ustavni sud uopće nije niti upuštao u utvrđivanje osnovanosti njegova zahtjeva, jer Margetić odnosno pojedinci nisu Ustavnim zakonom o Ustavnom sudu ovlašteni tražiti takav nadzor već samo političke stranke, kandidati, najmanje 100 birača ili najmanje 5 posto birača izborne jedinice u kojoj se provode izbori

Odbačen je zahtjev Domagoja Margetića za provođenje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora predsjednika RH jer niti jedan od kandidata po njemu "nije dobio Ustavom propisanu većinu glasova birača koji su glasovali u drugom krugu predsjedničkih izbora".

To znači da se Ustavni sud uopće nije niti upuštao u utvrđivanje osnovanosti njegova zahtjeva, jer Margetić odnosno pojedinci nisu Ustavnim zakonom o Ustavnom sudu ovlašteni tražiti takav nadzor već samo političke stranke, kandidati, najmanje 100 birača ili najmanje 5 posto birača izborne jedinice u kojoj se provode izbori.

Zbog istog je razloga odbačen i zahtjev Antuna Vrčeka iz Osijeka koji je tvrdio da je u drugom krugu bila narušena izborna ravnopravnost birača u RH i birača u dijelu dijaspore. 

>> Sutkinja: Kako to da sud ne može u ovoj državi naći svjedoka koji je pod zaštitom?

Komentara 14

DU
Deleted user
15:28 27.01.2015.

I jos jedan poraz SDP-a....... Kukurikuuuuuuuuuu

Avatar @promatrač
@promatrač
15:27 27.01.2015.

Zar ovaj Margetić nije u Vrapču ?

NV
novo vriijeme
15:41 27.01.2015.

Josipović je doista bi nedokazan po pitanju vlasti i do zadnjeg dana nije shvatio da predsjednika bira narod ne novine, statistike , razni politički dogovori itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije