Miroslav Vitković

'Odbio sam Polančecov zahtjev za transfer igrača u Hajduk'

suđenje Plančecu
Marko Lukunić/PIXSELL
05.06.2012.
u 15:40

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva u rujnu 2009. godine raspravljalo se kako vratiti “posuđene” milijune natrag u Podravku

Koliko je jak animozitet između bivšeg šefa Podravke Miroslava Vitkovića i nekadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, jasno se moglo zaključiti danas tijekom svjedočenja nedavno smijenjenog predsjednika uprave koprivničke prehrambene tvrtke na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi Spice.

Rasprava o kreditima

Vitković je, naime, jasno kazao da je Polančec bio upućen u sve što se događalo oko tri kredita koje je Podravka dala propalom SMS-u i Fimi. O tome se, kazao je, bilo žučno raspravljalo na sastanku u rujnu 2009. godine koji je Polančec sazvao u Ministarstvu gospodarstva.

– Otvorila se tema zbog koje sam bio iznenađen, a to je kako vratiti kredite od 65 i 136 milijuna kuna dane SMS-u i 44 milijuna koji su išli Fimi. Šestak i Polančec su se tada bili posvadili, a Šestak je čak prijetio da će dati ostavku jer da ne može to sve više podnositi. Polančec ga je odbio, a rekao je da informacije sa sastanka ne smiju procuriti van jer će onda i on biti u velikom problemu – posvjedočio je Miroslav Vitković.

Bivši šef Podravke, koji sada obnaša savjetničku dužnost te radi u predstavništvu u Ljubljani, zanimljivo je opisao svoj odnos s bivšim potpredsjednikom Vlade kazavši da nekog većeg sukoba među njima nije bilo. Ali, kako je rekao, njihovo je poznanstvo 2005. godine puklo zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu – nogometa.

– Bio sam predsjednik NK Slaven Belupo, a on me nazvao i rekao da treba pustiti jednog nogometaša da prijeđe u Hajduk i da je bolje da ne znam tko to traži od njega, ali bilo mi je jasno da je riječ o bivšem premijeru Ivi Sanaderu. To nisam napravio jer imam svoje principe – kazao je bivši čelnik Podravke. Riječ je o transferu igrača Ivice Karabogdana za kojeg je Hajduk nudio oko 200.000 eura, a prema Polančecovoj interpretaciji priče, bivši šef Vlade nije s ovim imao ništa.

Sastanak na stadionu

– Nakon toga smo imali neformalni sastanak na stadionu u Koprivnici na kojem je bio i Robert Markulin (brat Podravkinog menadžera Gorana Markulina, op.a). Rekao mi je da možemo izgladiti odnose ako me učlani u HDZ. To sam odbio – kazao je bivši predsjednik Podravkine uprave. Vitković je inače jedan od ključnih svjedoka tužiteljstva s obzirom na saznanja o aferi Spice koja se odvijala za njegova mandata člana uprave pa će svjedočiti još pet dana. Od toga će još dva dana odgovarati na pitanja tužitelja, a zatim i obrane osmorice optuženika.

Komentara 1

Avatar tkozna
tkozna
16:17 05.06.2012.

Mense ći da ti me nevoliš men se ćini da ti se kofrćiš. Men se čini da će Vitković u aferi proć kao Kosorica,sve je znao sve potpisivao a nikaj nije lošega napravio ili morti tu nema doista nićega lošega a ove se mlati za primjer. To se inaće zove SELEKTIVNA PRAVDA!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije