Iz drugog pokušaja

Odbor podržao izbor Vijeća HAKOM-a

Sabor
Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2013.
u 16:03

Ako se prijava pokaže utemeljenom premijer i ministar trebali bi mandate dati na raspolaganje, ustvrdio je laburist Novak

Odbor za promet iz drugog je pokušaja usvojio odluku o imenovanju članova Vijeća HAKOM-a, što na prethodnoj sjednici nisu željeli napraviti jer im nisu bile dostavljene biografije kandidata.

Zastupnici su ponovno izrazili sumnju zbog činjenice da je protiv kandidata za predsjednika podnesena kaznena prijava, no predsjednica odbora Nada Turina-Đurić rekla je kako nema pravnih prepreka za upućivanje odluke na glasanje u Sabor.

- Budući da nema pravne prepreke odbor nema nikakvu snagu djelovati suprotno - rekla je.

Laburist Mladen Novak naglasio je kako očekuje da premijer i ministar prometa stave mandate na raspolaganje ako se kaznena prijava pokaže utemeljenom. Pomoćnik ministra prometa Zdenko Antešić u nekoliko je navrata ponovio kako su svi kandidati prošli provjere koje su izvršile državne službe. Sabor bi o odluci trebao glasati u petak.

>>Lučić predložen za šefa Vijeća HAKOM-a unatoč kaznenoj prijavi

>>Dražen Lučić: Nisam ja nabavljao namještaj za koji sam prijavljen

Komentara 1

LI
Livi
17:00 21.02.2013.

Ako ikad dode do promjene vlasti, onda sve danasnje politicare treba optuziti zbog samovolje, zloporabe polozaja kao i zbog toga sto su dokazane lopove i njihove suradnike dovodili na polozaje.Treba ih optuziti i strpati u zatvor sto su podrzavali i nisu nista poduzeli da kazne lopovluke i nepravilnosti. Ako jedan Antesic za koga se dokazalo da je iz opcinskog proracuna placao staracki dom za svoju tetku i jos uvijek zadrzao svoje mjesto zamjenika ministra,ako je ovaj Lucic dobio ili ce dobiti toliko otpremninu, onda je to kraj pravne drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije