Borba protiv raka

Održana humanitarna prodaja majica za 16. Terry Fox Run

Humanitarna prodaja majica
Foto: Krasnodar Peršun
1/17
12.09.2015.
u 20:33

Svrha je ove akcije prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti.

Humanitarnu trku Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje 20. rujna u 16 sati na zagrebačkom jezeru Jarun, danas su najavile brojne osobe iz javnog života humanitarnom prodajom majica ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici. 

Poznate osobe prodavale su majice s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna, a akciju su svojim dolaskom podržali i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, konzul Kanade u RH Bill McCrimmon, igrači KHL Medveščak Tom Zanoški i Nathan Perkovich, glazbenici Indira Levak, Ronald Braus i Carla Belovari, voditeljice Vlatka Pokos, Sanja Šarunić i Ana Radišić, književnica Sanja Pilić, glazbeni producent Tihomir Preradović, komičarka Marina Orsag te brojni građani Zagreba koji su kupnjom majica podržali ovu hvalevrijednu akciju. Majice je i ove godine osigurala tvrtka Cemex, jedan od partnera ovogodišnjeg izdanja akcije, a posebne su po tome što im se vizual mijenja svake godine. U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, u nedjelju 20. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run. 

Humanitarna trka Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, a pokroviteljstvo nad trkom velikodušno su prihvatili Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Svrha je ove akcije prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Od svog početka 2000. godine humanitarna trka na Jarunu okupila je više od 75.000 sudionika, a oni su uz tvrtke-donatore zaslužni za prikupljanje gotovo 4,9 milijuna kuna. Organizatori se nadaju da će ove godine, uz pomoć svih građana koji se uključe u akciju, uspjeti ostvariti ovogodišnji cilj i premašiti ukupan iznos od 5 milijuna kuna ukupno prikupljenih u 16. godina obilježavanja utrke u Hrvatskoj. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstveni projekt koji ima za cilj istražiti najbolju kombinaciju citostatika u liječenju zloćudnih tumora. Sredstva prikupljena u okviru prošlogodišnjeg izdanja akcije Terry Fox Run upotrebljena su za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke i jajnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije