Muljaže u Ini

Oglasili se Uskok i policija: U tijeku niz uhićenja, osumnjičenici će biti ispitani

Policijska akcija u Sisku zbog uhićenja osoba povezanih s utajom poreza
PIXSELL
27.08.2022.
u 11:30

Na području policijskih uprava zagrebačke, šibensko-kninske, splitsko-dalmatinske i osječko-baranjske u tijeku su uhićenja više osoba te provođenje hitnih dokaznih radnji.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u sjedištu, Služba Zagreb, Služba Split i Služba Osijek po nalogu i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja, te kaznenih djela pranja novca, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Na području policijskih uprava zagrebačke, šibensko-kninske, splitsko-dalmatinske i osječko-baranjske u tijeku su uhićenja više osoba te provođenje hitnih dokaznih radnji. 

USKOK dodaje kako će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Prema prvim neslužbenim informacijama među uhićenima ima osoba iz operative Ine te odvjetnika. Neslužbeno se čuje da su uhićeni Damir Škugor, direktor Službe trgovine prirodnim plinom u Ini te Josip Šurjak, šef HOK-a. Šurjak je uhićen na Hvaru.

Video - Uhićen Inin direktor te šef HOK-a koji se sumnjiče da su Inu oštetili za 100 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Kljusar
Kljusar
15:24 27.08.2022.

Premalo je tih uhićenja, INAusu mađari spasili jer bila bi opljačkana do nule. Pitajte pomoćnika direktora iz tog doba, dok je živ.

OT
otrovnijezik
12:14 27.08.2022.

Vidi nema Beroša?

LI
liliZG
17:57 27.08.2022.

čemu takva drama, INA ionako nije HR, prevareni su samo mađari,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije