NESVAKIDAŠNJE Obitelj Geler iz Velikih Zdenaca ima pravu ovcu šampionku

Ojanjila žive i zdrave četvorke

29.01.2009.
u 14:43

GRUBIŠNO POLJE - Ovca iz stada obitelji Geler iz Velikih Zdenaca jučer je na svijet donijela čak četvero živih i zdravih janjića! Vlado Geler kaže kako je to prvi slučaj otkada se obitelj bavi uzgojem ovaca.
- Do sada je jedna ovca ojanjila troje, no jedno janje nije preživjelo - kaže Geler. Iznenađenje je veliko.

Budući da su dosadašnja janjenja prolazila najčešće bez njihove pomoći, znajući da se ovca koju su sada prozvali Šampionka, treba janjiti, članovi obitelji nisu se previše brinuli. Kad je V. Geler došao s posla, prvo janje već je bilo na svijetu.
- Presvukao sam se i pošao u staju, a ovca se počela napinjati kao da će biti još prinova. Budući da je drugo janje malo teže išlo, pomogao sam izvući ga. No na moje iznenađenje ubrzo je počelo stizati još jedno - kaže Geler.

Misleći da je tu kraj, on i supruga Melita na dva su sata otišli od kuće, a kada su se vratili pronašli su još jednog janjca više. Na sreću, svi su janjci živi i zdravi i veselo hopšu oko majke, koja uskoro neće imati dovoljno mlijeka za sve pa će ih Gelerovi morati dohranjivati umjetnom hranom.

Možda je za ovako rijedak slučaj zaslužan ovan stokilaš, koji je zbog svoje izrazite agresivnosti nedavno završio na mesarskom stolu. Veterinari kažu kako su slučajevi da ovca okoti ovako brojnu janjad zabilježeni, no iznimno rijetki.
(mpn)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije