Na 2. Međunarodnoj gastroizložbi Varaždinci i njihovi gosti uživat će u okusima, bojama, mirisima i oblicima gastromajstorija kuhara iz pet zemalja i 34 restorana. Drugo izdanje varaždinske gastroizložbe, jedinog međunarodnog događanja takve vrste u Hrvatskoj, zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina i Udruženje Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin. Cilj je stvaranje cjelogodišnje turističke ponude i povećanje turističkog prometa, dok Udruženje Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin kroz izložbu želi potaknuti razvoj enogastronomske ponude Varaždina i njegove okolice, revitalizirati autohtona jela sa šireg varaždinskog područja te Varaždincima i njihovim gostima prezentirati ponudu lokalnih restorana.
Jedan od ciljeva 2. Međunarodne gastroizložbe je i afirmacija lokalnih namirnica te lokalnih vinskih brendova. Gastroizložba održat će se 25. listopada u prostoru Glazbene škole u Varaždinu, a očekuje se da će se na njoj predstaviti 20 lokalnih restorana i 15 restorana iz inozemstva. Tema događanja bit će jela autohtone kuhinje, odnosno koncept od polja do stola, pa će svoje proizvode predstaviti i lokalni proizvođači raznih namirnica te vinari varaždinskog kraja. Program izložbe sastojat će se od stručnog okruglog stola, koji će voditi Damir Crleni, a čija će tema biti jela i namirnice varaždinskog kraja u razvoju turizma te dijela otvorenog za javnost i uživanje u okusima, bojama, mirisima i oblicima kulinarskih majstorija.
Varaždinska gastroizložba obogaćuje turističku ponudu grada i razvija struku. Isto tako, ona potiče razvoj lokalnih proizvođača hrane te njihovo uključivanje u turističku ponudu i neposredno povezivanje s krajnjim kupcima i potrošačima. Grad Varaždin, Varaždinska županija, Turistička zajednica Varaždinske županije i Gradska tržnica Varaždin to su prepoznali te će 2. Međunarodnu gastroizložbu organizacijski poduprijeti.
Ulaznice za 2. Međunarodnu gastroizložbu neće biti u slobodnoj prodaji, već će biti distribuirane kao zahvala na vjernosti gostima lokalnih restorana, odnosno gostima hotela koji će iskazati interes za posjetom.