ZARONIO DO TITANIKA

U ugovoru pišu tri načina smrti: Slavni producent opisao kako je ronio s podmornicom Titan

Mike Reiss
Foto: Mike Reiss/Twitter
1/9
21.06.2023.
u 09:02

Mike Reiss prošle je godine zaronio s nestalom podmornicom Titan do olupine Titanika. Kaže kako je bio svjestan u što se upušta te koji su rizici

Mike Reiss, jedan od producenata i scenarista popularne animirane serije Simpsoni, zaronio je prošle godine s nestalom podmornicom Titan do olupine Titanika. Prije zarona potpisao je ugovor u kojem su odmah na prvoj stranici navedena tri načina moguće smrti

– Poznajem logistiku puta i znam koliko je ocean golem i koliko je ova podmornica malena. Ako je dolje na dnu, ne znam kako će joj itko moći pristupiti, a kamoli je vratiti gore – rekao je gostujući na BBC-ju. 

Reiss je otkrio da je tri puta zaronio u podmornici koja je nestala te da je tijekom sva tri zarona komunikacija izgubljena, uključujući i onaj put kada su obilazili olupinu Titanika. Opisao je i iskustvo putovanja za koje je izdvojio 250 tisuća dolara. 

VEZANI ČLANCI: 

– Iskustvo spuštanja bilo je vrlo opuštajuće, to je prekrasno dizajnirana podmornica koja iznutra djeluje kao da ste u toplicama. Iako petero ljudi sjedi na podu nečega što je otprilike veličine monovolumena, vrlo je udobno – rekao je. Otkrio je kako je na putu prema olupini Titanika zaspao. 

– Riječ je o 2,5 sata samo spuštanja, vrlo je tiho, a jedino što vidite kroz prozor je crnina – rekao je. Dodao je kako su došli na 500 metara od Titanika, ali su potom sat i pol vremena samo vozili po dnu oceana kako bi pronašli ostatke broda. Putnici na njegovoj ekspediciji samo su nakratko vidjeli Titanik i odmah su morali izroniti na površinu. 

Mike Reiss
1/6

– Dvadeset minuta prije nego što smo morali izroniti, napokon smo vidjeli Titanic i moram reći da je to u našem slučaju bilo sasvim dovoljno za obilazak istaknutih stvari. Pogledali smo sidro, prozorčić, pramac broda i onda smo se morali vratiti gore. To vam pokazuje nepredvidljivost svega toga. Sljedećeg dana poslali su još 5 putnika da ga vide i oni su ga okružili i vidjeli svaki centimetar – ispričao je. 

 

Tvrtka vodi turiste na mjesto gdje se nalazi olupina Titanika od 2021., a Reiss je bio u jednoj od grupa koje su prošle godine bile na opasnom putovanju.

– Nekako postoji jednostavno prihvaćanje toga rizika. Zbog toga suosjećam s ljudima na podmornici, nisu paničarili, znali su u što se upuštaju – rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 5

BR
brzizestok
12:27 21.06.2023.

Dobro i gdje ste naveli te tri stvari iz ugovora ?

ET
etika
13:28 21.06.2023.

Možemo li dobiti info gdje ste naveli te tri stvari iz ugovora kao što piše u naslovu??

Avatar Cohen
Cohen
10:09 21.06.2023.

Do sada se na portalima stvorio pogrešan dojam da su ovi sada prvi koji rone Titanom. Ako tvrtka organizira zarone od 2021. moglo se reći koliko je obilazaka bilo i prikupiti dojmove ostalih "posada". Jadno je koliko je ovaj imao vremena da razgleda olupinu Titanica. Dvadeset minuta, a sat i pol tražili olupinu po dnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije