POKUŠAJ JE PROPAO

Oporba: Kad-tad Plenković će ipak biti smijenjen

Zagreb: Zastupnici očekivano odbili prijedlog za opoziv Plenkovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
03.03.2023.
u 15:42

Ova je Vlada izdala 40 tisuća radnika digitalnih platformi, potpisala novi Zakon o radu za što je netko sigurno dobio mito ispod stola, dok se Zakonom o strancima omogućilo da u Hrvatskoj imamo roblje. Plenković je trgovac iluzijama, želi stvoriti dojam da se nešto radi, a ne radi se ništa - nizali su oporbeni zastupnici svoje argumente

Očekivano, prvi oporbeni pokušaj da s funkcije opozovu samog premijera Andreja Plenkovića danas u Saboru nije prošao jer je protiv tog prijedloga glasalo 77 zastupnika, podržalo ga je nedovoljnih 56 zastupnika, dok je suzdržan bio samo Milan Vrkljan (PH) koji je zbog toga odmah zaradio izbacivanje iz oporbenih redova.

 A 40 minuta prije samog glasanja trajala je prava verbalna paljba oporbe po Andreju Plenkoviću i vladajućima uz ponovno navođenje razloga njihova zahtjeva za opozivom.

- Plenković je na čelu sustava koji ne funkcionira. Vidimo kako ide obnova, što se događa s inflacijom, koliko ima korupcije... A sve se to događa jer se AP, umjesto tim problemima, mora baviti trupcima, pripravnicima u Hrvatskim šumama... Ne znam za primjer neke vlade u Europi iz koje je moralo otići toliko ministara zbog korupcije. Čak njih 22. Plenković je premijer koji ima afere u milijardama, a ne više u milijunima. On nije proveo ništa, nijednu reformu, ali je imao vremena sastajati se s firmama koje rade softvere za njegovu najdražu ministricu Žalac. Ova je Vlada izdala 40 tisuća radnika digitalnih platformi, potpisala novi Zakon o radu za što je netko sigurno dobio mito ispod stola, dok se Zakonom o strancima omogućilo da u Hrvatskoj imamo roblje. Plenković je trgovac iluzijama, želi stvoriti dojam da se nešto radi, a ne radi se ništa. Plenkovićevih sedam političkih smrtnih grijeha su: korupcija, gašenje sisačke rafinerije, obnova na Banovini, krivi pristup u borbi protiv korone, uvođenje eura u doba najveće inflacije, demografski slom i izostanak svih reformi. Na čelu države imamo krivog čovjeka. Nikada u povijesti Hrvatske razina korupcije nije bila ovakva kakva je sad. Iako oporbeni opozivi ne prolaze, nakon njih ipak uvijek slijede smjene ministara pa će kad-tad i Plenković biti smijenjen - nizali su oporbeni zastupnici svoje argumente. 

A u obračun s oporbom upustili su se samo Hrvoje Zekanović (HDS), od početka i u nekoliko navrata, i tek u 25. minuti, jednom, Željko Reiner (HDZ). Pritom nisu poimence branili Plenkovića već poimence napadali oporbenjake. Referirajući se i na prošlotjednu 11-satnu raspravu o opozivu premijera, koju je nazvao jadnom i neutemeljenom i zbog koje se, kako reče, oporba osramotila, Reiner je prozvao Ivana Penavu (DP) čija je stranka i bila pokretač ove oporbene inicijative. 

- Hoće li Penava dati ostavku nakon ovog svog neuspjeha? A HDZ ga je stvorio pa je od anonimusa postao gradonačelnik Vukovara i onda se okrenuo protiv svoje stranke - okomio se Reiner na Penavu. 

VIDEO Kod Dugog Sela u polju izbila nafta: Na terenu tim za hitne intervencije i policija

Komentara 7

JZ
Joža-Zg
18:10 03.03.2023.

Još jedan slAP(šamar) oporbi jednino što mugu je izbacivati sami sebe

Avatar grbadeva
grbadeva
16:58 03.03.2023.

Normalno da će kad tad biti zamijenjen, ne smijenjen. Zahvaljujući vašim dosezima bit će na vlasti koliko god želi.

CR
crocro
13:56 05.03.2023.

Oporba kaže da će premijer biti kad-tad smijenjen. I rekli točno. Biti će zamijenjen onda kada izgubi izbore. Neka se oporba onda pita kada će to biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije