Treba jako paziti

Opasno po život! Mnoge zabrinulo ono što se događa na pružnom prijelazu kod Osijeka

Čitatelj
23.01.2022.
u 14:13

Na fotografiji se vidi kako vlak prolazi dok je rampa bila podignuta. Također, nije radila niti svjetlosna signalizacija koja bi trebala pokazivati vozačima da se približava vlak.

Čitatelj nam je poslao zabrinjavajuću fotografiju snimljenu u osječkom prigradskom naselju Brijest na kojoj se vidi kako vlak prolazi kroz pružni prijelaz u trenutku kada se rampa nije spustila. Također, nije radila niti svjetlosna signalizacija koja bi trebala pokazivati vozačima da se približava vlak.

Snimka je nastala u nedjelju ujutro na vrlo prometnoj cesti koja vodi prema Vinkovcima.

Foto: Čitatelj

Tijekom prolaska teretnog vlaka vrlo je opasno kada se rampa ne spusti, a pritom ne radi signalizacija. Greška je to koja može oduzeti živote s obzirom da je vozačima, koji često iz daljine ne vide da vlak dolazi, prolaze slobodno cestom ukoliko im je rampa dignuta. 

Fotografija je izazvala lavinu komentara, a mnogi su komentirali kako ovo nije prvi put da se to događa na ovom prijelazu. 



 

Komentara 6

JM
Jmjm
16:56 23.01.2022.

U zakonu pise ako prelazis prugu bez obzira na signalizaciju duzan si provjeriti dali je pruga slohodna bez vlaka

Avatar mladen valentić
mladen valentić
19:49 23.01.2022.

Često manjina koja se bavi skupljanjem sirovina kradu kablove iz željezničkih signalizacija kako bi prodali kao sekundarnu sirovinu, jednako kao što kradu i šahtove, oluke s krovova i drugo.

GA
Galapa
15:18 23.01.2022.

S prosječnom brzinom od 45 km/h, HŽ ne predstavlja nikakvu opasnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije