IZ MINUTE U MINUTU

Burno na suđenju u Beogradu, roditelji žrtava u nevjerici zbog izjave dječaka ubojice: 'Zato sam ih ubio'

suđenje dječaku ubojici
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL, L.L./ATAImages/PIXSELL
1/33
08.10.2024.
u 13:58

Dječak ubojica izveo je masakr u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara 3. svibnja 2023. godine

*Dječak ubojica iz Beograda doveden je jutros u zgradu Specijalnog suda
*Pristao je dati iskaz u postupku protiv svojih roditelja
*Sudnica je podijeljena na tri dijela neprobojnim staklom
*Roditelji su na ranijim suđenjima iznijeli obranu te negirali krivnju
*Dječak je izveo je masakr u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara 3. svibnja 2023.

GALERIJA Prvo svjedočenje dječaka ubojice nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"
suđenje dječaku ubojici
1/35

Tijek događaja:

13:58 - Dječaku ubojici pozlilo je tijekom svjedočenja, navodi Telegraf. Liječnici su mu izmjerili tlak, a nakon toga je nastavljeno ispitivanje.


13:15 - Tijekom iskaza, jedna je dječakova izjava izazvala burne reakcije i nevjericu roditelja žrtava. Kako prenosi Telegraf, dječak je kao razlog zbog kojeg je počinio masakr naveo osjećaj odbačenosti od druge djece. 

"Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da to napravim, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati", rekao je. 


13:09 - Dječaka su ispitali odvjetnici, sudsko vijeće i tužitelj, a sada se očekuje da to naprave i roditelji ubijene djece. 

"Pojedini roditelji djece koji se nalaze u trećoj prostoriji u sudnici, koja je odvojena staklom, tijekom svjedočenja dječaka ubojice su u nekoliko navrata bili bijesni, dok su drugi na pojedine odgovore dječaka ubojice zaplakali", kazao je izvor za Kurir. 


12:15 - Dječak ubojica svjedoči za govornicom, a sudnica je podijeljena na tri dijela neprobojnim staklom, doznaje Kurir. Naime, iza prvog sjedi dječak, iza drugog njegovi roditelji, a u trećem se dijelu nalaze obitelji ubijenih. S obzirom na to da je odlučeno da će dječak svjedočiti, pitanja će mu postavljati glavni tužitelj, ali i roditelji ubijene djece koji su pripremili 250 pitanja. 


GALERIJA Veliki broj građana upisuje se u knjigu žalosti u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar”
suđenje dječaku ubojici
1/9

12:10 - Reporteri Blica izvještavaju da su prizori u i oko sudnice potresni. Roditelji su stizali u suzama, a nekolicina članova obitelji ubijenih izašla je uplakana iz zgrade


10:30Dječak ubojica iz Beograda doveden je u 8.50 sati iz bolnice u zgradu Specijalnog suda. Dječak je, kako navodi Blic, doveden kolima Hitne pomoći te u pratnji dva policijska vozila. Uz to, ispred zgrade Specijalnog suda nalaze se naoružani policajci. On je, prema informacijama Blica, navodno pristao dati iskaz u postupku protiv svojih roditelja.

Prije početka suđenja, novinarima se obratio odvjetnik Ognjen Božović: "Kao što je poznato, danas se očekuje saslušanje maloljetnog ubojice. On ima pravo odbiti iskaz, s obzirom na to da je već saslušan. Ovo je prva prilika da obitelji ubijenih postave pitanja koja ih muče već godinu dana." Dječak ubojica izveo je masakr u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara 3. svibnja 2023. godine. Danas će prvi put, otkad je ubio deset osoba, vidjeti njihove obitelji, ali i svoje roditelje s kojima mu je bilo zabranjeno komunicirati. 

"Iz bolnice u kojoj je smješten bit će doveden u pratnji socijalnog radnika koji je zadužen za njega. Socijalni radnik tada će sucu iznijeti svoje mišljenje treba li dječak ubojica izaći pred govornicu ili će pak biti smješten u posebnu prostoriju", rekao je izvor Blica. 

Ako dječak izađe pred sudsku govornicu, pored njega će biti tužitelj, odvjetnici, stražari, a ispred sudsko vijeće. Njegovi roditelji bit će u zastakljenoj prostoriji na optuženičkoj klupi iza govornice, tako da će im dječak biti okrenut leđima

Roditelji su na ranijim suđenjima iznijeli obranu te negirali krivnju. Otac je optužen za teško djelo protiv opće sigurnosti jer je 13-godišnje dijete vodio u streljanu i učio pucati te zbog toga što nije na adekvatan način čuvao oružje u domu. Majka je optužena zbog toga što je njezin DNK pronađen na čahuri u učionici u kojoj je masakr počinjen. Dječak je u vrijeme zločina imao 13 godina te zbog toga nije kazneno odgovoran. On je u školi pucao iz dva očeva pištolja.

VIDEO Građani Beograda: Djeco, oprostite nam što smo dopustili da odrastete u ovakvim uvjetima

Komentara 27

Avatar alteralterego001
alteralterego001
11:22 08.10.2024.

Jel mu Vojislav Šešelj već dao stranačku člansku iskaznicu?

Avatar ljutapizza
ljutapizza
10:58 08.10.2024.

Cijela ta nacija je pogrešno odgojena već par generacija. To su samo posljedice....

J1
JesusNavas_16ESP16
13:28 08.10.2024.

Ja sam zabunom pomislio da je ovo HRVATSKI portal. A ono budalaštine iz komšiluka Live iz minute u minutu. Pa to ne prenosi ni beogradska Politika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije