Među optuženima za ratni zločin i Željko Milovanović Gavra

Optuženi za Pukanićevo ubojstvo odgovarat će i za ratni zločin

željko milovanović
VL
28.12.2009.
u 10:16

U skupini 58 optuženih za ratni zločin počinjen u Belom Manastiru je i Željko Milovanović zvani Gavra, koji je u beogradskom pritvoru zbog optužbe za ubojstvo Ive Pukanića.

BEOGRAD - U skupini 58 optuženih za ratni zločin počinjen u Belom Manastiru zbog čega su nedavno u Srbiji uhićene četiri osobe je i Željko Milovanović zvani Gavra koji je u beogradskom pritvoru zbog optužbe za ubojstvo Ive Pukanića, piše beogradski tabloid Alo!

List tvrdi da će Milovanović "najvjerojatnije odgovarati i za ubojstva civila u Belom Manastiru" početkom devedesetih jer je sedam godina bio pripadnik zloglasne Jedinice za specijalne operacije (JSO) koja je bila pod nadzorom srbijanske tajne službe i bila je zadužena za "prljave poslove" u Hrvatskoj i BiH.

Od svibnja je u Okružnom zatvoru u Beogradu optužen kao neposredni počinitelj Pukanićeva ubojstva.

Hrvatsko državno odvjetništvo je za zločine u Belom Manastiru podiglo 2001. optužnicu i predmet je ustupila srbijanskom tužiteljstvu za ratne zločine koje ga je vratilo u fazu istrage i ona je u tijeku.

Savo Štrbac, direktor Veritasa, tvrdi da su u Beogradu uhićeni Zoran Vukšić (50), Branko Hrnjak (50), Slobodan Strigić (44) i Velimir Berkić (39), za Zoranom Madžarcem (41) policija još traga, a osumnjičeni su da su kao pripadnici srpske policije u Belom Manastiru ubili najmanje šest hrvatskih civila.

Ključne riječi

Komentara 4

MO
mozel
20:45 28.12.2009.

Svi oni koji su pravili ratni zločin bezobzira tko ga je napravio i nad kime je zločin izvršen taj treba da odgovara za svoja djela,ali ne i oni kojima se nameće zločin a nemaju veze sa njime a ima ih takvih dosta.

IC
icey
00:26 29.12.2009.

da pravda svuda vlada sad bi u zatvoru bilo tisuće zločinaca sa jedne i tisuće zločinaca sa druge strane,žalosni su oni koji znaju istinu a pričaju laži,misle da mogu nešta prikriti i najmanji zločin se može otkriti i na pobjedničkoj i na gubitničkoj strani samo je pitanje vremena

KI
kiseljali
14:17 28.12.2009.

streljati i objesiti, po kratkom postupku.. nikome neće nedostajati, svi će biti sretni.. nema nesretnih.. smeće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije