Domovinski rat

Optuženi za ratni zločin: Odveli civila blizu kuće i ubili ga iz vatrenog oružja

puška
Tomislav Miletić/PIXSELL
24.06.2014.
u 21:21

Zapovjednik voda čete Teritorijalne obrane Gornji Sjeničar, sada 59-godišnji državljanin sa hrvatskim i srpskim državljanstvom, naredio je ubojstvo civila I.G. kojega su mu vojnici doveli na ispitivanje.

Državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca zbog ratnog zločina počinjenog u listopadu 1991. godine u Kablaru kod Karlovca.

Ubojstvo civila, kako navodi odvjetništvo, dogodilo se za vrijeme sukoba hrvatske vojske sa tzv. JNA-a i srpskim paravojnim formacijama tijekom okupacije mjesta Kablar.

Zapovjednik voda čete Teritorijalne obrane Gornji Sjeničar, sada 59-godišnji državljanin sa hrvatskim i srpskim državljanstvom, naredio je ubojstvo civila I.G. kojega su mu vojnici doveli na ispitivanje. 57-godišnji hrvatski državljanin, navodi optužnica, je s još dvojicom vojnika odveo civila u blizinu obiteljske kuće i ubio ga hicima iz vatrenog oružja.

Obojica su optuženi za počinjenje ratnog zločina, a 57-godišnjak je nedostupan hrvatskim vlastima.

>>Nema tijela, nema oružja ni čahura, nema ni osude

>>U Beogradu potvrđena optužnica za ratni zločin u Sotinu

Komentara 15

DU
Deleted user
23:00 24.06.2014.

Cijela župa Sv. Roka teško je stradala od strane golorukog srpskog naroda iz susjednih sela. Izrazito su bili ugroženi jer ih je svega 99,99% dobivalo boračke penzije, a ustaške zmije vrebale su iza svakog grma. Početkom rata svi su nosili zvijezde na kapama, iste one, mile našem drugu predsjedniku.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
23:00 24.06.2014.

Sad se daju samo inicijali, a kad je u pitanju hrvatski branitelj onda se zna sve, do imena, preizmena, visine, težine, ratnog puta, koju boju voli, koji mu je najdraži film itd.

SE
sestrićna
00:52 25.06.2014.

četnici i danas dobivaju mirovine i to našim tkz antifašistima uopće ne smeta..ali im zato lete nevidljive ustaške zmije ispred očiju..dobra drogica se koristi kod nasljednika skh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije