NOVA ONLINE PREVARA

Osječanka (33) se dopisivala s lažnim američkim vojnikom. Poslala mu 60.000 eura, ostala bez novca

Ilustracija
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
07.08.2024.
u 10:57

Nepoznati počinitelj je od 9. listopada 2023. godine do kraja srpnja 2024. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom, kojoj se predstavio kao američki vojnik. Ona mu je, zbog lažnog prikazivanja činjenica, u više navrata uplatila 60.000 eura.

Jedna Osječanka neće lako zaboraviti svoje online dopisivanje, i to s dobrim razlogom – jer je zbog lažnog američkog vojnika izgubila nevjerojatnih 60.000 eura. Naime, kako je izvijestila osječka policija, nepoznati počinitelj je od 9. listopada 2023. godine do kraja srpnja 2024. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom, kojoj se predstavio kao američki vojnik.

Ona mu je, zbog lažnog prikazivanja činjenica, u više navrata uplatila 60.000 eura. Sada je u tijeku policijska istraga kako bi se otkrio identitet prevaranta. Dok se čeka rasplet slučaja, građanima se savjetuje da budu izuzetno oprezni i da ne upisuju podatke sa svojih bankovnih kartica na sumnjivim web-stranicama i aplikacijama. Više informacija o načinima zaštite od računalnih prijevara možete pronaći na webheroj.hr.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Thompsonu je ovo bio prvi koncert nakon dvije godine, a pogledajte kako ga je publika dočekala

Ilustracija
1/35

 

Komentara 1

Avatar Vrsalj
Vrsalj
13:03 07.08.2024.

Htjela je da dođe i živi sa njom za 60 tisuća eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije