Posao

Ostala sam bez plaće, stalnog zaposlenja i osiguranja za kćer

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 10.03.10., Cakovec, Hrvatska- Trazenje posla putem oglasa. ILUSTRACIJA. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
10.03.2010.
u 17:05

Direktor Zlatko Ljubisavljević nakon tri i pol mjeseca nije nikome isplatio plaću, a službeno zaposlen bio je samo njegov brat, tvrdi Suzana Polgar

– Mnogo je građana u donjem Međimurju čulo za preko radijske reklame za firmu Konstruktbau, a među njima i ja. Na Zavodu za zapošljavanje doznala sam da traže zaposlenike. Budući da sam po struci građevinska tehničarka, posao mi je izgledao primamljivo – započinje svoju priču Suzana Polgar iz Preloga, koja je zbog želje da radi u struci potkraj prošle godine skratila rodiljski dopust i dala otkaz u tvrtki u koju se nakon dopusta trebala vratiti.

Danas je, kaže, bez novca, a novi šef ne javlja joj se na telefon. – Bila sam na rodiljskom dopustu, koji je trebao isteći za mjesec dana i onda sam se trebala vratiti na radno mjesto u Mercator, u kojem sam bila prodavčica. Već sljedeći dan našla sam se s vlasnikom firme Zlatkom Ljubisavljevićem, s kojim sam se dogovorila o uvjetima posla i visini plaće. Bilo je dogovoreno da mu što prije dostavim radnu knjižicu s ostalim dokumentima kako bi me mogao  prijaviti. Budući da Mercator nema sjedište u Čakovcu, cijela procedura se malo oduljila. Na kraju se pokazao korektnim poslodavcem jer nije inzistirao na odrađivanju otkaznog roka – kaže S. Polgar. Prekinula je, kaže, rodiljski dopust i sve prikupljene dokumente predala Violeti Čelebić, tadašnjoj zamjenici direktora, jer je on u međuvremenu bio na poslovnom putu.

– Poslovni prostor još nije bio spreman, pa sam dobila zadatak da  kod kuće izradim katalog kuća s kojima ćemo nastupiti na hrvatskom tržištu. O svom trošku nabavila sam sve potrebne materijale i računalni program za izradu nacrta te krenula s poslom. Nacrte sam završila u dogovorenom roku, međutim ni nakon mjesec i pol gospodin Ljubisavljević nije se vratio iz Austrije.

Prekinuo je sve kontakte sa zaposlenicima, kojih je petero, i povremeno se javljao na telefon s nekim novim izgovorom. Do danas, nakon tri i pol mjeseca, nikome nije isplatio plaću, a službeno zaposlen i prijavljen bio je samo njegov brat. Ostala sam bez stalnog posla, bez plaće i, najgore od svega, bez zdravstvenog osiguranja za sebe i kćer – kaže S. Polgar.

Nakon više pokušaja uspjeli smo razgovarati sa Z. Ljubisavljevićem, koji je u Austriji. – Imamo problema s tvrkom koja nam je trebala dopremiti robu, ali nije. Zamolio sam radnike u Prelogu da se strpe dok to ne riješim. Izgubio sam velik novac i podnio tužbu, ali zaposleni nemaju razloga za brigu. Sve će se riješiti za 14 dana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije