Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekinut promet

Oštećeni kablovi struje u tunelu nedaleko od Delnica: Kolona vozila oko 2 kilometra

Sopač
Foto: HAK/Screenshot
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.03.2023.
u 22:34

Oštećenje se dogodilo prilikom prolaska vozila s izvanrednim prijevozom, navode Hrvatske autoceste (HAC) i pozivaju vozače da provjere stanje na cestama prije kretanja na put

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je kako je na autocesti A6 Rijeka-Zagreb prekinut promet između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke. Ranije je promet bio prekinut u oba smjera, no sada se u smjeru Zagreba prometuje normalno. Do prekida je, ističu, došlo zbog oštećenja energetskih kablova. Obilazak je državnim cestama.

"Zbog izvanrednog događaja (oštećenje energetskih kablova) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zoni radova i dvosmjernog prometa u tunelu Sopač, prekinut je promet između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke. Obilazak je državnim cestama. U smjeru Zagreba prometuje se normalno. Na čvoru Delnice u smjeru Rijeke kolona vozila je oko 2 kilometra, a kratkotrajno se prekida promet i u tunelu Lučice u smjeru Rijeke", navodi HAK.

Oštećenje se dogodilo prilikom prolaska vozila s izvanrednim prijevozom. Otklanjanje je u tijeku, navode Hrvatske autoceste (HAC) i pozivaju vozače da provjere stanje na cestama prije kretanja na put.

Čitateljica koja je u petak oko 18 sati prošla autocestom A6 nedaleko Delnica opisala je za 24sata stanje u prometu.

"Prošli smo valjda pet minuta nakon, jer se počela stvarati gužva. Netko je valjda zakačio elektroinstalacije, iz Rijeke prema Zagrebu pred tunelom Sopač stoji 50 automobila. Prometni kaos", kazala je.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, gdje ponegdje ima i magle. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama gdje traju radovi te HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zbog puknuća poklopca vodovodnog šahta na DC8 Jadranskoj magistrali u mjestu Zaton Mali promet teče jednim trakom, uz regulaciju semaforima. Zbog radova u tunelu Učka večeras od 22 sata do 6 sati ujutro vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, naizmjence.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranska linija Rijeka-Cres-Mali Lošinj i brodska linija Mali Lošinj- Unije-Susak.

VIDEO Srušio se mali avion prilikom polijetanja u Puli, ima poginulih, otkazani svi letovi iz zračne luke

Komentara 3

Avatar Hazl113
Hazl113
19:55 31.03.2023.

Kako "netko"? Pa postoje kamere, zar ne.

BR
Brankko
02:55 01.04.2023.

Kabeli, ne "kablovi". Kabel (za struju), genitiv kabela, množina kabeli. -- Kabao (za vodu i dr.), genitiv kabla, množina kablovi. To je onaj kabao u izreci da kiša "lije kao iz kabla". (U kajkavskim govorima i to je kabel, genitivv kabla, ali je množina kabli -- dakle nije "kabeli".) Struja ide iz kabEla, voda ide iz kabla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije