BIO JE PIJAN

Osuđivani branitelj skinuo pečat sa stana u Zagrebu i ušao u njega. U stanu pronašli i mrtvog čovjeka

Zagreb: U stanu pronađen mrtav muškarac
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
11.12.2023.
u 12:42

U kaznenom nalogu traži se da se Zagrepčanina proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna osuda od pet mjeseci zatvora

Podignuta je optužnica protiv Zagrepčanina (55) koji je u listopadu 2022. u večernjim satima na Trešnjevci skinuo službeni pečat Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske s vrata stana u kojem je stanovao muškarac koji je preminuo. Riječ je o branitelju koji je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, a već je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijevare te je izdržavao kaznu od 2014. do 2015. 

Kako piše u optužnici, službeni pečat stavljen je u veljači 2022. Muškarac je ušao i zaspao u stanu. Zatekli su ga policijski službenici VII. Policijske postaje Zagreb, pišu 24 sata. Muškarac je skinuo službeni znak koji je ovlaštena osoba stavila radi osiguranja prostora i time je počinio kazneno djelo protiv javnog reda. U kaznenom nalogu se traži da se Zagrepčanina proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna osuda od pet mjeseci zatvora. Također se predlaže plaćanje troškova u paušalnom iznosu od 40 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

U svojoj obrani ispričao je kako je  u listopadu 2022. izašao iz noćne smjene iz doma za starije gdje radi kao njegovatelj i išao na piće s prijateljima.

– Cijeli dan proveo je po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone. U sporni stan došao je navečer, gurnuo je ključ u bravu, a koji mu je prethodno dao pokojni vlasnik stana dok je još bio živ jer ga je redovito obilazio, a i skupa su stanovali dvije godine – piše u optužnici. Kada je ušao u stan, legao je i zaspao, a sutradan su ga probudili policijski službenici. 

Dolaskom policijskih službenika na mjesto intervencije tamo je zatečen Zagrepčanin i preminuli vlasnik stana kojeg je zatekao kako leži u beživotnom stanju. Uskoro mu je pristigli mrtvozornik utvrdio smrt. Policiju je zvala susjeda koja je primijetila da je skinut službeni pečat. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Asterix
Asterix
13:30 11.12.2023.

A ovaj preminuo od gladi jer je ostao u zapečaćenom stanu... majko mila kakva ne ovo zbrka... niđe smisla.

Avatar tarana
tarana
16:13 11.12.2023.

Eto što je peh; umjesto sefa s dukatima nađe se mrcina.

VI
virinvanizaćoška
14:23 11.12.2023.

Branitelj iz 43-e? Jožin frend?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije