hellsi u pritvoru

Otac kradlijvca motocikla: Moj je sin lagao da su ga oteli

hells angels
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.07.2012.
u 10:00

Otac dječaka priznaje da je mladić sudjelovao u krađi motora zloglasne skupine te da je iz straha lagao policiji

Jedan ima 16, drugi 17 godina. Fakini iz zagrebačkih Sesveta prije dvadesetak dana napravili su pravi kaos. Prvo su pripadnicima zloglasne motorističke skupine Hells Angels, navodno s još jednim dječakom, ukrali motor, a zatim, da bi roditeljima i policiji prikrili krađu, izmislili su, tvrdi otac jednog, a to stoji i u policijskom zapisniku, priču o tome da su ih Hellsi ganjali po igralištu, oteli ih i zatočili. Epilog priče je da Alenu K. (44), bivšem vođi Hellsa, i Zlatku G. (57) teče četvrti tjedan iza rešetaka, iza kojih su završili zbog sumnje u otmicu maloljetnika, a ostali iza njih zbog utjecaja na svjedoke.

Davali im rakiju

Otac 17-godišnjaka kod kojeg je nađen ključ ukradenog motora i koji je već bio u popravnom domu ne želi razgovarati o događaju, a tata 16-godišnjaka kod kojeg su pak nađeni dokumenti od motora izvan sebe je od kada je otkrio da mu je sin lagao o otmici i prešutio krađu.

– Istina je da je moj sin priču izmislio. Bio je kod Hellsa u klubu, dali su mu da pije rakiju, ali nisu ga oteli, nego su ih u klub doveli prijatelji. U početku sam mu vjerovao, ali postalo mi je sumnjivo i na kraju sam poludio. Pa ne može lažno okrivljavati ljude, a posebno ne te motoriste! Rekao sam mu da u ovom kvartu živim puno dulje od njega i da mi nije teško saznati istinu. U policiji sam potpisao njegov iskaz, ali nisu mi dali da ga prije toga pročitam tako da nisam vidio što je ispričao. Rekli su da nemaju za to vremena – kaže otac iznervirano jer policija nije uvažila drugi zapisnik u kojem je sin ispričao istinu.

Prema prvoj verziji koju su dječaci ispričali, na osnovi koje je pokrenuta prijava, dvojica uhićenih bajkera, od kojih jedan ima 140 kilograma, lovila su ih po nogometnom igralištu u Sesvetama, utrpali ih u automobil i odvezli u klub Hellsa u tom dijelu grada. Motoristi su tražili od njih da im otkriju tko je ukrao motocikl, a za ohrabrenje prisilili su ih da popiju šest čaša od dva decilitra rakije! Tako "ugrijani" rekli su Hellsima da nisu oni ukrali motor, nego da je to učinio neki treći dečko, koji, usput rečeno, do danas nije nađen. Alen K. i Zlatko G. potom su 17-godišnjaka posjeli u auto i otišli do kafića "Skela" koji se nalazi pored policijske postaje, kako bi u njemu pronašli tog trećeg mladića, navodno odgovornog za krađu. Mladića su Hellsi zatim ostavili samog u nezaključanom autu, što je on iskoristio i pobjegao, a dvojica Hellsa otišla su u kafić tražiti kradljivca. Hellsi su se na kraju vratili u klub, pronašli 16-godišnjaka, koji je zbog alkohola pao u nesvijest, a zatim ga u takvom stanju iskrcali u blizini kluba.

Prema našim informacijama, maloljetnici su još prije nekoliko mjeseci upali u klub i u garaži uočili motor. Hellsi ga nisu vozili jer je pripadao poginulom Englezu, također pripadniku Hellsa, koji je često boravio u Hrvatskoj. Njegov je sin planirao doći do Zagreba, podružiti se s očevim prijateljima i odvesti motor za uspomenu. Međutim, maloljetnici su bili brži. Toliko im se svidio da su prerezali žice na ogradi, izgurali motor, skinuli mu bisage i uzeli dokumente. Da se ne vidi potrgana žica, napravili su čvor, a usput su, vjerojatno u žurbi i uzbuđenju, zaboravili kliješta.

– Sin je rekao da su osim njih bila još dvojica dječaka, koji nisu nađeni. Kaže da on nije ukrao motor, nego da je prijatelje samo promatrao i uzeo iz motora dokumente – priča otac te nastavlja:

Prijenos uživo

– Klinci su tražili nekoga kome će ga prodati. Tom 17-godišnjaku javila su se dva prijatelja iz kvarta, koji su rekli da imaju nekog zainteresiranog. Ti su prijatelji taj dan došli autom po mog sina i prijatelja na igralište da ih povezu do kupca. Međutim, odveli su ih u klub Hellsa, koji su tražili od njih da im vrate motor jer su imali informacije da su ga oni ukrali. Dečki su rekli da je to napravio netko treći. Mog su sina ostavili u klubu, a on je krenuo kući. Na putu se onesvijestio, našao ga je neki par koji je pozvao Hitnu, a liječnici su nazvali policiju – priča otac, čiji je sin sada u kazni.

Ovu verziju policija nije prihvatila već je Hellse predala tužiteljstvu, odnosno sucu. Drugi dečko (17), koji se svojedobno slikao s palicom Hells Angelsa kad je još prije provalio u njihov klub, na jednom ispitivanju u policiji držao je upaljen mobitel kako bi njegovi prijatelji imali prijenos uživo! Inače, motor je pronađen po dojavi građana netom nakon što su dječaci izišli iz policije u blizini kuće 17-godišnjaka. Dvojica mlađih muškaraca koji su dječake odveli do Hellsa o tome su spremni govoriti na sudu.

Komentara 25

OB
-obrisani-
12:24 15.07.2012.

Čekaj kada dečki izađu iz zatvora, bude pizdahrija u kvartu.

PH
ponosni_Hrvat
12:19 15.07.2012.

Eh da, te lude godine...Odavno je rečeno da je batina iz raja.

RO
robo
11:43 15.07.2012.

Ne nazire se kraj u ovome slucaju, s ovim deckima doci u konflikt je opasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije